MGK toplantısı sona erdi: Kritik bildiri açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün Beştepe’de gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurumu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında yayımlanan bildiride "Hiçbir terör örgütünün varlığına müsaade edilmeyecektir. Harekatların tek hedefi teröristlerdir" mesajı dikkat çekti.
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 saat süren kritik toplantıdan sonra yayımlanan bildiride, "Hiçbir terör örgütünün varlığına müsaade edilmeyecektir. Harekatların tek hedefi teröristlerdir" mesajı dikkat çekti.
Toplantı sonrası bildiri yayımlandı
MGK toplantısı sonrasında yayımlanan 6 maddelik sonuç bildirgesinde şu ifadeler yer aldı:
1-) PKK-KCK-PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere milli birlik ve beraberliğimize, bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir.
2-) Yüce milletimizin ve eşsiz ülkemizin savunmasını ve güvenliğini sağlamak maksadıyla BM Şartı'nın 51. maddesi kapsamında, Güney sınırlarımız boyunca icra edilen operasyonların hedefinin terör örgütleri olduğu, bölgemizde; sınırlarımızı, şehirlerimizi, vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi hedef alan hiçbir terör örgütüne varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır.
3-) Teröre karşı verdikleri kahramanca mücadelede; milli ve milletler arası hukuk ile insan hakları ve kamu vicdanına mutlak bir bağlılıkla hareket etmeyi ilke olarak benimseyen güvenlik kuvvetlerimizin, ağır darbe alan bölücü terör örgütlerine nefes aldırmak maksadıyla yalan ve iftiraya başvuran çevrelerce hedef alınmasına hiçbir suretle müsamaha gösterilmeyeceğinin altı çizilmiştir.
4-) Türkiye'nin uzlaşmacı ve samimi yaklaşımı ile çözüm odaklı diyalog tekliflerine kayıtsız kalan Yunanistan'dan gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması başta olmak üzere uluslararası hukuku ve antlaşmaları ihlal eden faaliyetlerine bir an evvel son vermesini beklediğimiz kuvvetle vurgulanmıştır.
5-) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci statüsünde kabulünden memnuniyet dile getirilmiş; Kıbrıs meselesinde hakikatleri ve hakkaniyeti esas alan çözüm yollarını kapatma gayretlerinin akamate uğramaya mahkum olduğu ve Türk dünyasının ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türklerinin haklı davasına verilen desteğin kararlılıkla sürdürüleceği ve diğer uluslararası kuruluşlar ile ülkelerden benzer adımları beklediğimiz ifade edilmiştir.
6-) Bosna-Hersek ve Kosova'da meydana gelen son gelişmeler değerlendirilmiş; bölgedeki istikrar, huzur ve barış ortamının muhafazası için ayrılıkçı söylemler ve tek taraflı girişimlerden kaçınılması çağrısında bulunulmuştur.