22.06.2020-15:33 (Son Güncelleme:22.06.2020-15:31)

Mezoterapinin Faydaları

Gün geçmiyor ki cilt bakımına yeni bir uygulama eklenmesin. Son zamanlarda da en çok tercih edilen cilt bakım uygulamalarının başlarında mezoterapi bulunuyor.

Bu durumu göz önüne alarak biz de size mezoterapinin ne olduğu ve mezoterapinin faydaları hakkında bu yazıyı hazırlamak istedik. Sizde bu uygulamanın ne olduğunu merak ediyorsanız gelin hep birlikte mezoterapinin faydalarını keşfedelim.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, sizin cilt tipinize ve isteklerinize uygun olarak uygulanması gereken etken maddelerin belirlenerek mikroenjeksiyon ile cilde uygulanmasıdır. Cildin ihtiyacına ve hedefe yönelik olarak çeşitli mineraller, vitaminler, amino asitler, enzimler ve homeopatik ilaçlar tek başına veya karışım halinde mikroenjeksiyon yoluyla deriye uygulanır.

Bu işlem yapılırken etken maddelerin cildin orta tabakasına nüfuz etmesi amaçlanır.

Mezoterapi Uygulamasının Amaçları

Mezoterapi aslında tek bir soruna yönelik olan bir uygulama değildir. Sizin sorununuz belirlenerek ona yönelik ürünler seçilir ve enjeksiyon yoluyla cilde uygulanır. Kullanım amaçları arasında cilt yenileme, cilt lekelerinin tedavisi, çatlaklar, saç dökülmesi tedavisi, selülit, kırışıklıklar, göz altı morlukları ve çeşitli cilt hastalıkları gibi örnekler verebiliriz. Cilt yaşlanmasından fibromiyalji hastalığına kadar geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.

Mezoterapinin Faydaları

  • Mezoterapinin faydaları arasında en çok dikkat çekenlerden birisi ince kırışıklıkları gidererek gençleştirici bir eski sağlamasıdır.
  • Güneş lekeleri, akne izleri ve yara izleri gibi vücuttaki rahatsız edici birçok izin tedavisinde kullanılır.
  • Saç dökülmesi ve kellik sorunu yaşayanlarda saç derisine uygulanarak sorunlara çözüm olur.
  • Cilt çatlakları ve selülit tedavisinde kullanılır.
  • Herhangi bir cilt sorununuz veya hastalığınız olmasa bile mezoterapi ile daha canlı ve daha sağlıklı görünen bir cilde kavuşabilirsiniz.
  • Mezoterapinin faydaları arasında bulunanların bir tanesi de bölgesel incelmeler konusunda kullanılabilmesidir.
  • Vitiligo yani derideki pigment yetersizliği hastalığında tedavi olarak kullanılır.
  • Göz altı morlukları ve gözaltı torbalarının görünümünün azaltılması için uygulama yapılabilir.

Mezoterapi Kimlere Uygulanamaz?

Mezoterapi uygulaması gebelerde ve emziren annelerde sakıncalıdır. Geçmişte felç geçirmiş olanlarda, kanser hastalarında, şeker hastalığı olanlarda, kan pıhtılaşması sorunu yaşayanlarda, ürtiker hastalarında ve kalp hastalığı bulunanlarda uygulanmaz. Aynı zamanda mezoterapi uygulamasında kullanacak etken maddelerden birine karşı alerjiniz varsa maddenin içerisinde bulunduğu bir mezoterapi uygulaması yapılamayacaktır.

Mezoterapi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Mezoterapinin faydaları saymakla bitmese de yukarıda bahsettiğimiz sakıncalı durumlarda kesinlikle uygulama yapılmamalıdır.

Mezoterapi yapıldıktan sonra işlem yapılan bölgede kızarıklıklar ve morarmalar oluşabilir. Bu kızarıklıklar ve morarmalar genellikle birkaç gün içerisinde kaybolur.

Mezoterapinin etkisini göstermesi problemin derecesine, kişinin yaşına ve cilt türüne göre farklılık göstermektedir. Fakat genellikle ikinci seanstan sonra etkilerini göstermeye başlar.

Mezoterapi uygulamasından önce ve sonra kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır.

Mezoterapi uygulandıktan sonra uygulama yapılan bölgeye 15 saat kadar su değdirilmemelidir. 15 saat banyo ve makyajdan uzak kalınmalıdır.

Mezoterapi işlemi yüze değil de vücuda yapıldıysa işlem sonrasında vücudu saran kıyafetler giyilmemesi önerilir.

İşlemden sonra 48 saat uygulama yapılan bölge zorlanmamalıdır.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr