Araştırmayı yürüten Kwantlen Politeknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Karen Davison, yürüttükleri araştırmada, günde üç porsiyondan az meyve ve sebze tüketenlerde anksiyete bozukluğu görülme oranının, bunları gerektiği miktarda tüketenlere göre yüzde 24 daha fazla olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
MEYVE VE SEBZEYİ AZ TÜKETEN YETİŞKİNLERDE KAYGI BOZUKLUĞU GÖRÜLME OLASILIĞININ ARTTIĞI SAPTANDI
Çalışmayı yürüten ekipten Jose Mora-Almanza, ayrıca vücuttaki yağ oranı yüzde 36'yı geçenlerde kaygı bozukluğu görülme olasılığının da yüzde 70'lere kadar çıkabildiğini ifade etti.
Davison, yağ oranı yüksek olanlarda daha fazla inflamasyon görüldüğünü, bunun da kaygı bozukluğuyla ilişkilendirildiğini belirtti.
Araştırmanın bulguları "the International Journal of Environmental Research and Public Health" dergisinde yayımlandı.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.