20.09.2024-05:33 (Son Güncelleme:03.06.2024-01:10)

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye Sert Tepki

Ekonomik işbirliği teşkilatı (eit) 24.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 24. dönem başkanlığına kabul edilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye tepki gösterdi.


Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 24. dönem başkanlığına kapasmından EİT Genel Sekreteri ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen Ermeni tasarısı için, "Yaptırımlarla bir yere varamazlar. Soykırım varsa Hocalı'da Ermeniler yaptı." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Özellikle oradaki petrol rezervleri için bulunduklarını da itiraf ediyorlar, açıkça söylüyorlar. Başka bir ülkenin petrol zenginlikleri için, ona el koymak için burada olduğunu saklamayan bir ülkeden bahsediyoruz ve özellikle de buradan elde edilen gelirle de YPG, PKK gibi terör örgütlerinin desteklendiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

PKK'nında petrol kaçakçığı yaptığını belirten Çavuşoğlu, "Suriye'nin zenginlikleri üzerinde hiç kimsenin bir hakkı yoktur. Biz Türkiye olarak, diğerleri gibi, ABD'nin de itiraf ettiği gibi Suriye'deki Barış Pınarı Harekatını Suriye'nin zenginliklerine el koymak için değil, teröristleri temizlemek için başlattık ve Suriye'nin bölünmesinin önüne geçtik ki Suriye'nin toprak bütünlüğünü çok güçlü şekilde destekliyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu bölgenin istikrara kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

ABD Temsilciler Meclisinin sözde ermeni yasa tasarasını onaylaöası ile ilgili açıklamalarda da bulunan Çavuşoğlu, "Öncelikle bu kararları niye alıyorlar. Çünkü Barış Pınarı Harekatı'yla büyük bir oyunu bozduk. İsrail'in de başını çektiği bir grup ülke, Suriye'nin kuzeydoğusunda bir terör devleti kuracaklardı. Biz Barış Pınarı Harekatı ile bu oyunu bozduk, rahatsızlıkları ondandır. Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığımız zaman da bazı tepkiler geldi. Hangi terör örgütüne yönelikti? Zeytin Dalı Harekatı YPG, PKK'ya yönelikti. Ama bu kadar tepki gelmedi. Sonra biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sahada ve masada kararlı duruşumuzla gerekli adımları attık, hem sahada hem masada. Bunu hazmedemediler, güya bu kararlarla bizi cezalandırmak istiyorlar. Yaptırımların bizi etkilemeyeceğini defalarca söyledim. Her seferinde de hatırlıyoruz. Eğer bugün soykırımdan bahsedeceksek, bir olay soykırım ise sizin de söylediğiniz gibi yakın tarihte Hocalı'da yaşanan soykırımdır. Çünkü orada Ermeniler Hocalı'daki tüm Azeri kardeşlerimizi temizlemek istediler. Halen kayıp insanlar var. Kaçanlar kurtulabildi ama kalanları, herkesi hunharca katlettiler. 613 Azerbaycanlı kardeşimizden bahsediyoruz. 106 kadın ve 183 çocuğun kafataslarını yani derilerini yüzecek kadar vahşi şekilde öldürdüler. Etnik temizlik, soykırım buna denir. Niye bunları görmezden geliyorsunuz?" şeklinde konuştu.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Kudüs'te Gözaltına Alınan Türk Asıllı Mi...

AK Parti'nin Vaadini Sahiplenen CHP'nin...

Kırklareli'nde Bir Hayırsever Bakkalın V...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Yeni Eği...

Binali Yıldırım ile Vatandaş Arasında Sa...

İsrail Güçleri Kudüs'te Türk Kökenli Mil...

Müslüman Ve Gayrimüslimler Kundaklanan C...

Senegalli Sanatçı Trump'ı Klozetle Resme...

Engelli Bireyler Bir Günlüğüne Asker Old...

CHP'li Belediyelerde İşten Atmalar Başla...

Aydın'da AK Parti'nin Suya İndirim Yapıl...

CHP'nin Kürt Seçmen Korkusu

İşte Yeni Eğitim Sistemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anne Ve Babasının...

17 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

'Yeniden Doğuş' Operasının Dünya Prömiye...

CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nu...

Bayram Tatili İçin Oteller Şimdiden Dold...

Acun Ilıcalı'ya Aşkını Açıklayan Adam Ni...

Obsesif Temizlik Hastası Genç Sosyal Med...

Kılıçdaroğlu'nun 'Gizemli Görüşme' Trafi...

Seçmen Listelerini Kontrol Edin

16 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

Ordu'da Heyelanlı Bölgedeki 15 Ev Yıkıld...

Mermer İşçilerini PUBG Videosu Büyük Beğ...

Baklavada Fıstık Hilesine Dikkat Edin

Kara Bombardıman Atışları Yapıldı