Mevlid kandiline özel hazırlanan kandil simidi tarfimizi sizlere sunuyoruz.
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk tatlı kaşığı mahlep
Tuz
Aldığı kadar un
Üzerine:
3 adet yumurtanın akı
Susam
YAPILIŞI
Sütü, sıvı yağı, eritilmiş margarini,şekeri, yumurta sarısını, kabartma tozunu, mahlebi, aldığı kadar tuzu bir kapta karıştırın. Malzemeleri karıştırırken unu yavaş yavaş ekliyoruz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması gerekir. Hamuru 15-20 dakika kadar beklemeye alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, 15 cm uzunluğunda olacak şekilde çubklar hazırlayın. Çubuğun iki ucunu kavuşturun. Kalan hamuru da aynı şekilde yapmaya devam edin. Simit şeklindeki hamur parçalarını önce çırpılmış yumurtanın akına, sonra susama bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. sıcak servis etmeyin biraz bekletin. Şimdiden afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.