03.08.2024-10:50 (Son Güncelleme:03.08.2024-10:50)

Meteoroloji Uyardı: Sağanak Yağış ve Sıcaklık Artışı Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey kesimleri ve Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Artvin çevreleri ve Edirne'nin kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık geçecek.

Hava Sıcaklığı Artıyor

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, doğu bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyretmesi bekleniyor. Bu durum özellikle batı ve iç bölgelerde sıcak hava dalgalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

Rüzgar Durumu

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, güney kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bu rüzgarlar, özellikle deniz ve tarım faaliyetleri için önem taşıyor.

Güncel Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu an için herhangi bir güncel meteorolojik uyarı bulunmadığını bildirdi. Ancak, vatandaşların ani hava değişimlerine karşı dikkatli olmaları ve meteoroloji tarafından yapılacak yeni uyarıları takip etmeleri önemle tavsiye ediliyor.

Bu Hava Durumu tahminleri, günlük planlarınızı yaparken göz önünde bulundurmanız gereken önemli bilgiler içeriyor. Özellikle yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları, sel ve su baskınlarına karşı tedbirli davranmaları gerekmektedir. Ayrıca, sıcaklık artışının yaşanacağı batı ve iç kesimlerde güneş çarpmasına karşı önlemler alınmalıdır.

İl İl Hava Durumu


MARMARA

>Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri parçalı bulutlu, Edirne'nin kuzey kesimlerinin bu akşam saatlerinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

>EDİRNE >°C, >39°C>Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, kuzey kesimleri akşam saatlerinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>İstanbul >°C, >33°C>Az bulutlu ve açık

>KIRKLARELİ >°C, >37°C>Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

>KOCAELİ >°C, >35°C>Az bulutlu ve açık

>EGE>Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

>AFYONKARAHİSAR >°C, >35°C>Az bulutlu ve açık

>DENİZLİ >°C, >41°C>Az bulutlu ve açık

>İZMİR >°C, >36°C>Az bulutlu ve açık

>MUĞLA >°C, >37°C>Az bulutlu ve açık

>AKDENİZ>Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in yer yer parçalı bulutlu, Toroslar kesiminin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

>Adana >°C, >35°C>Parçalı bulutlu, öğleden sonra kuzey ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>Antalya >°C, >32°C>Az bulutlu ve açık

>HATAY >°C, >32°C>Parçalı ve az bulutlu

>ISPARTA >°C, >37°C>Az bulutlu ve açık

>İÇ ANADOLU>Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

>Ankara >°C, >35°C>Az bulutlu ve açık

>ÇANKIRI >°C, >36°C>Az bulutlu ve açık

>ESKİŞEHİR >°C, >34°C>Az bulutlu ve açık

>KONYA >°C, >36°C>Az bulutlu ve açık

>BATI KARADENİZ>Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

>BOLU >°C, >31°C>Az bulutlu ve açık

>DÜZCE >°C, >34°C>Az bulutlu ve açık

>SİNOP >°C, >30°C>Az bulutlu ve açık

>ZONGULDAK >°C, >28°C>Az bulutlu ve açık

>ORTA ve DOĞU KARADENİZ>Parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ile Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

>AMASYA >°C, >36°C>Parçalı ve az bulutlu

>ARTVİN >°C, >27°C>Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>SAMSUN >°C, >30°C>Parçalı ve az bulutlu

>TRABZON >°C, >28°C>Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>DOĞU ANADOLU>Az bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

>ERZURUM >°C, >28°C>Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>KARS >°C, >27°C>Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>MALATYA >°C, >35°C>Az bulutlu ve açık

>VAN >°C, >28°C>Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>GÜNEYDOĞU ANADOLU>Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

>DİYARBAKIR >°C, >40°C>Az bulutlu ve açık

>GAZİANTEP >°C, >38°C>Az bulutlu ve açık

>SİİRT >°C, >39°C>Az bulutlu ve açık

>ŞANLIURFA >°C, >39°C>Az bulutlu ve açık

>DENİZLERDE HAVA>Doğu Akdeniz’in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

>KARADENİZ>Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren güneydoğudan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, akşam saatlerine kadar doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

>MARMARA>Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüş: İyi.

>EGE>Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5; Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, güneyi yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, güneyi yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.

cerenpeksen@haber365.com