03.09.2024-09:57 (Son Güncelleme:03.09.2024-10:22)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3 Eylül Hava Durumu Raporunu Yayınladı: Kuzey Bölgelerde Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Eylül 2024 tarihine ait hava durumu raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, yurdun kuzey kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin de bu yağış dalgasından etkilenmesi öngörülüyor.

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Özellikle Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Konya, Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Artvin çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu ilçeleri, Hatay çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların; Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Hatay, Afyonkarahisar, Sakarya çevreleri, Muğla, Ordu, Giresun, Rize ve Trabzon’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Hava Sıcaklıklarında Değişiklik Bekleniyor

Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji’nin yaptığı uyarılar doğrultusunda, özellikle kuvvetli yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşların, olası risklere karşı tedbirli olmaları önem taşıyor.


İl İl Hava Raporu

>MARMARA

>Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

>EDİRNE °C, 33°C>Parçalı ve çok bulutlu

>İstanbul °C, 29°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>KIRKLARELİ °C, 32°C>Parçalı ve çok bulutlu

>KOCAELİ °C, 29°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>EGEParçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Afyonkarahisar çevreleri ile Muğla’nın iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

>AFYONKARAHİSAR °C, 27°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

>İZMİR °C, 32°C>Parçalı ve az bulutlu

>MANİSA °C, 33°C>Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra doğu kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>MUĞLA °C, 31°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

>AKDENİZParçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.>Adana °C, 34°C>Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>Antalya °C, 30°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>HATAY °C, 32°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

>ISPARTA °C, 28°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

>İÇ ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya, Niğde, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevreleri ile Ankara kuzey ve doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Çankırı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.>ANKARA °C, 30°C>Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>ESKİŞEHİR °C, 29°C>Parçalı ve çok bulutlu

>KONYA °C, 28°C>Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>YOZGAT °C, 26°C>Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>BATI KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

>BOLU °C, 26°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

>DÜZCE °C, 29°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

>SİNOP °C, 30°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

>ZONGULDAK °C, 26°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>ORTA ve DOĞU KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinin yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

>AMASYA °C, 32°C>Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>ARTVİN °C, 29°C>Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>SAMSUN °C, 30°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

>TRABZON °C, 28°C>Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

>DOĞU ANADOLUParçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.>ERZURUM °C, 30°C>Parçalı ve az bulutlu

>KARS °C, 30°C>Parçalı ve az bulutlu

>MALATYA °C, 33°C>Az bulutlu

>VAN °C, 27°C>Az bulutlu

>GÜNEYDOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

>DİYARBAKIR °C, 37°C>Az bulutlu ve açık

>GAZİANTEP °C, 34°C>Parçalı ve az bulutlu

>SİİRT °C, 36°C>Az bulutlu ve açık

>ŞANLIURFA °C, 35°C>Az bulutlu ve açık

cerenpeksen@haber365.com