21.10.2024-10:38 (Son Güncelleme:21.10.2024-10:38)

Mersin'de Yerli Muz Üretimi Büyümeye Devam Ediyor

Mersin'in Anamur ilçesinde yerli muz üretim alanı 70 bin dekara ulaştı. Vali Pehlivan, toplamada yer aldı ve üretimle ilgili bilgiler verdi.

Mersin'de Yerli Muz Üretimi 70 Bin Dekara Ulaştı

Anamur ilçesinde yerli muzun üretim alanı hızla büyüyor ve 70 bin dekara ulaşmış durumda. Mersin’in muz üretiminde önemli bir merkez haline gelen Anamur'da, hasat süreci devam ediyor.

Vali Pehlivan Hasada Katıldı

Muz hasadına katılan Vali Ali Hamza Pehlivan, Ören Mahallesi'ndeki muz serasında çiftçilerle bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada, Anamur’un "muzun başkenti" olduğunu vurguladı.

Muz Yetiştiriciliğindeki Artış

2018 yılında 30 bin dekar olan üretim alanı, 2020'de 50 bin dekara ulaşmıştı. Yeni sezonda ise bu rakam 70 bin dekara çıkmış durumda. Vali Pehlivan, Türkiye'deki yıllık yaklaşık 950 bin ton muz üretiminin %50'sinin Mersin'deki üreticiler tarafından karşılandığını ifade etti.

Üreticiler İçin Önemli Gelir Kaynağı

Pehlivan, Anamur'daki muz üreticilerinin yaklaşık 4,5 milyar lira gelir elde ettiğini belirtti. Anamur muzu, kokusu, tadı ve ince kabuğu ile ithal muzlara kıyasla öne çıkıyor. Bu özellikleriyle, Anamur muzu coğrafi işaretle tescillenmiş ürünler arasında yer alıyor.

Türkiye'nin önemli muz üretim merkezlerinden Mersin'de yetiştirildiği ilçenin adıyla tescillenen Anamur muzunun üretim alanı 70 bin dekara ulaştı. İlçedeki seralarda hasat mesaisi devam etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr