21.10.2024-17:16 (Son Güncelleme:21.10.2024-17:16)

Mersin'de Engelliler için 'Ruhun Yelkenleri' Festivali Düzenlendi

Mersin'de 'Ruhun Yelkenleri' projesiyle engellilere özel festival düzenlendi, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Mersin'de Engellilere Yönelik Festival

Mersin'in Silifke ilçesinde, engellilere yönelik olarak hayata geçirilen "Ruhun Yelkenleri" projesi kapsamında bir festival düzenlendi.

Extrabilite Festivali

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik, "Extrabilite Festivali" adıyla tanıtıldı. Festivalin açılışı, Taşucu Meydanı’nda yapıldı.

Uluslararası Katılım

Etkinlikte Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Kazakistan, Mısır, Letonya, Almanya ve İngiltere’den engelli bireylerin katılımı sağlandı. Festivalde çeşitli etkinlikler düzenlendi; yelken yarışı, atölye çalışmaları, dans gösterileri ve konserler gerçekleştirildi.

Yelken Yarışının Kazananı

Yarış tarihine damga vuran Mersin Yelken Kulübü'nün "Kurs" takımı, yelken yarışını kazandı.

Akkuyu Nükleer AŞ’nin Destek Mesajı

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Rosatom'un insan yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara vurgu yaptı. Radchenko, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesini yürüten ekip, 5 yıldır Ruhun Yelkenleri projesinin destekleyicisidir. Bu eşsiz proje, bireylere destek olma, koşullarını aşma ve yeni yetenekler geliştirme imkanı sunmaktadır." dedi.

Mersin'in Silifke ilçesinde engelliler için hayata geçirilen "Ruhun Yelkenleri" projesi kapsamında festival gerçekleştirildi. Festivalde yelken yarışı, atölye çalışmaları ile dans ve konser etkinlikleri yapıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr