25.10.2024-12:10 (Son Güncelleme:25.10.2024-12:10)

Mersin'de Dolandırıcılık Operasyonu: İki Şüpheli Tutuklandı

Mersin'de dolandırıcılıkla yakalanan iki kişi tutuklandı, ele geçirilen malzemeler sahiplerine iade edildi.

Mersin'de Dolandırıcılık Olayı

Mersin ilinde dolandırıcılık faaliyetleriyle yakalanan iki şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, il genelinde yapılan bir soruşturmanın ardından ortaya çıktı.

Şüphelilerin Yöntemi

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, A.Ç. isimli şüphelinin nakliye firmalarından elde ettiği bilgilerle tır sürücülerini kandırarak dolandırıcılık yaptığı yönünde bilgi aldı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Yapılan çalışma sonucunda A.Ç.'nin Tokat, Erzurum ve Diyarbakır'a götürülmesi gereken 50 ton pirinç ve 14 ton bakır kabloyu Mersin'deki bir depoya indirtmeyi başardığı tespit edildi. Bu malzemelere düzenlenen operasyonla birlikte ulaşıldı.

Başka Bir Şüpheli Daha

Polis ekipleri, H.G. isimli başka bir şüphelinin, İzmir'den Konya'ya taşınması gereken 800 bin lira değerindeki inşaat malzemelerini de Mersin'e getirdiğini belirledi. H.G. de düzenlenen başka bir operasyonda gözaltına alındı.

Tutuklama ve İade Süreci

A.Ç. ve H.G., emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Ele geçirilen 50 ton pirinç, 14 ton bakır kablo ve inşaat malzemeleri ise sahiplerine teslim edildi.

Mersin'e, farklı illerdeki depolara götürülmesi gereken ürün ve malzemeleri dolandırıcılık yöntemiyle getirdikleri iddiasıyla yakalanan 2 şüpheli tutuklandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr