Hem güzel olsun, hem de sağlıklı olsun istiyorsanız bu poğaçaya bir şans vermek isteyebilirsiniz! Lezzetli olduğu kadar da proteinli olan ve tam anlamıyla lif deposu diyebileceğimiz bu poğaçaya hayran kalacaksınız. İşte püf noktasıyla mercimek unlu poğaça tarifi...
MALZEMELER
150 gram lor peyniri
2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay bardağı (2 yemek kaşığı fazla)mercimek unu
2 yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 kase dereotu
1/2 kase maydanoz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı (tepeleme)toz mahlep
PÜF NOKTASI
Mahlep kesinlikle çok önemli.
YAPILIŞI
İlk olarak yağ, yoğurt, yumurtayı çırpın. Ardından bu karışıma sırasıyla peynir, otlar ve diğer malzemeler eklenir. Bu hamur bildiğiniz poğaça hamurundan biraz daha sert bir formda olabilir.
Hamurdan ceviz kadar parça koparın ve yuvarlayıp, üstüne yumurta sarısı sürün. Dilerseniz poğaçaları susam veya çörek otu ile süsleyebilirsiniz. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında 30 dakika kadar poğaçaları pişirin. Üstü kızardığında poğaçaları fırından alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
SERVİS ÖNERİSİ
Poğaçalar oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında muhafaza edilebilir ve tüketilmeden önce ısıtılarak taze şekilde servis edilebilir.