Kadınların gün yemeği olarak sık sık yaptığı mercimek köftesini sevmeyenimiz yok... Bol bol yeşillik, limon ve nar ekşisiyle, küçük büyük herkesin doya doya yediği mercimek köftesi yapmanın püf noktalarını sizin için derledik.
Mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 adet kuru soğan
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı mercimekleri güzelce yıkadıktan sonra sıcak suyun içerisinde kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca mercimeklerin içerisine bulguru ekleyin. Ocağın altını kapatın ve 15 dakika mercimeklerle bulgurun haşlanmasını bekleyin. Ardından kuru soğanları ince ince doğrayarak tavanın içerisinde zeytinyağı ile 5 dakika kavurun. Sonra sırasıyla; biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ilave ederek soğanlı karışımı 3- 4 dakika kadar kavurun. Maydanozları içerisine kattıktan sonra bulgurlu karışımın içerisine ekleyip, iyice yoğurun. Homojen kıvama gelene dek yoğurduktan sonra avuç içinizde sıkıp şekil verin. Hazırladığınız köfteleri kıvırcık ve yeşilliklerle sevdiklerinize servis edebilirsiniz.