14.08.2024-13:45 (Son Güncelleme:14.08.2024-16:00)

Memura Müjde! Uzmanından Ödeme Açıklaması! Tarih Netleşti!

Memurlar için sevindirici bir gelişme yaşandı. Toplu sözleşme ikramiyesi hakkının yasal düzenlemeye alınmasıyla, 2 milyonu aşkın memura düzenli ödeme yapılacak.

Kamu görevlilerinin önemli bir hak olarak belirtiği toplu sözleşme ikramiyesi, önceki süreçte CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurması sonucunda iptal edilmişti. Ancak, Meclis'te kabul edilen yeni düzenleme ile bu hak, artık yasal bir çerçeveye kavuştu. Bu sayede sendikalı memurlar, her ay düzenli olarak 641 lira 81 kuruş ikramiye almaya hak kazandı.

SENDİKALI MEMUR SAYISI ARTACAK

Bu düzenleme sendikalı memurlar için büyük bir avantaj oldu. Düzenleme diğer taraftan sendikal örgütlenmeye önemli bir katkı sağlıyor. Yasal düzenlemenin kabul edilmesiyle, sendika üyesi olan tüm memurlara bu ödeme her ay yapılacak. Bu sözleşme ile sendikal örgütlenme daha çok sağlanacak çünkü sendikalı olmanın avantajları ve teşvikleri artırılmış oldu.

“SENDİKA KESİNTİSİ YAPILAN MEMURLAR YARARLANDI”

Konuya ilişkin TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, bu düzenlemenin hizmet kolunda yüzde 2 barajını aşan sendika üyelerine verildiğini belirtti. Karakaş, yapılan yeni düzenlemeyle birlikte bu yüzde 2'lik barajın kaldırıldığını ve sendikalı olan, maaşlarından sendika kesintisi yapılan tüm memurların bu düzenlemeden yararlanabileceğini belirtti.

2 MİLYON 251 BİN 330 SENDİKALI MEMUR BULUNUYOR

İkramiye ödemelerinin 15 Ağustos itibarıyla maaşlarla birlikte yapılması bekleniyor. Sendikalı memurlar için toplu sözleşme ikramiyesi, öngörülen bir ödeme kalemi olarak büyük önem taşıyor. Özellikle sendikal alanda örgütlenme açısından bu düzenleme büyük bir öneme sahip. Temmuz ayı itibarıyla toplamda 2 milyon 251 bin 330 sendikalı memur bulunuyor. Memurlar arasında sendikalı olma oranı ise yüzde 74,18 olarak ölçüldü.

damlaeroglu@haber365.com.tr