11.02.2023-11:24 (Son Güncelleme:11.02.2023-17:39)

Mehmetçik deprem bölgesinde halka güven veriyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinde Mehmetçik gece gündüz demeden 24 saat deprem bölgesinde görev alıyor. Geceleri güvenliği sağlayan Mehmetçik, gündüzleri de arama kurtarma çalışmalarına destek olmakta.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprenmelerden etkilenen illerde Mehmetçik geceleri sokaklarda güvenliği sağlarken gündüzleri ise arama kurtarma çalışmaları ile çadırkentte vatandaşlara yardım ulaştırılmasına kadar birçok konuda görev alıyor.


Yıkımların gerçekleştiği bölgede görevlendirilen 39 tabur asker, gerekli güvenlik önlemlerini almakta. Mehmetçik deprem bölgesinde gece saatlerinde güvenlik ve asayişin sağlanması için görev yapıyor. Sokaklarda önlem alan askerler, yağma olaylarını engellemek için önlem alıyor.

Mehmetçik halka güven veriyor

Sabahları ise deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara koordineli şekilde gerçekleştirilmesine destek olan Türk askeri i depremin en çok hasar verdiği illerden biri olan Hatay’ın İskenderun ilçesinde de halkın güvenliğini sağlıyor.


Mehm>etçik, AFAD ve Türk Kızılay başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun çalışmalarına da destek sunuyor. Sahadaki çalışmaların emniyetli ve koordineli yürütülmesine destek veren Mehmetçik, arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine de 24 saat devam ediyor.


ekomerfaruk@gmail.com