13.01.2020-11:37 (Son Güncelleme:13.01.2020-12:07)

Mehmet Ali Erbil’in Hastalığı Olan Kaçış Sendromu Nedir?

Türkiye’nin sevilen şovmenlerinden biri olan Mehmet Ali Erbil’in bir süredir mücadele ettiği nadir görülen hastalıklar sınıfında yer alan kaçış sendromu hastalığına dair merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. Peki, kaçış sendromu nedir? Belirtileri nelerdir? Kaçış sendromunun tedavisi var mıdır?

Ani ataklara sebep olan kaçış sendromunun ciddi boyutlara ulaşmadan mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Kaçış sendromu nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Bu hastalığa ilişkin tüm detayları sizin için hazırladık.

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR?

Vücuttaki en küçük kan damarları olan kılcal damarlardır. İşlev bazında atardamarlar ile toplardamarları birleştiren kılcal damarlar, dokularla etkileşimi gerçekleştiriyorlar. Kaçak sendromu hastalığında kılcal damarlardaki sıvı nedeni belli olmayan bir şekilde damardaki dışarıya sızıyor. Kılcal damar içerisindeki sıvı çıkış miktarındaki ani ve hızlı değişimler anlamına gelen kaçış sendromu hastalığı için çok belirgin belirtiler bulunmuyor. Fakat kılcal damardan dışarı sızan sıvının zamanla akciğer, kalp, karın gibi organlara ve kaslara inerek bu bölgelerde biriktiği görülüyor.

KAÇIŞ SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Öncesinde belli başlı sinyaller veren kaçış sendromu, iç organlar zarar görmeden müdahale edilirse ölümcül sonuçlara ulaşmadan önlenebiliyor. Genellikle üst solunum enfeksiyonları belirtileri ile aynı semptomlara sahip olan “Sistemik Kapiller Kaçış Sendromu” hastalığı süreci son aşamaya kadar oldukça belirsiz ve hissedilmeyecek şekilde gerçekleşiyor. Genellikle 40 yaşından sonra çıkan ve tüm vücutta şişkinlik yaratan hastalığın belirtileri basit gibi görünse de; ani tansiyon düşüklüğü, vücutta şişlikler ve ödemler, kanda albümin azalması, kanın renginin koyulaşması, yorgunluk ve halsizlik, ateş, baş ve kas ağrısı, baş dönmesi, bulantı, sinirlilik, susuzluk ve ödem gibi sağlığı tehdit edici sonuçlar da doğurabiliyor.

KAÇIŞ SENDROMU TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Kaçış sendromu hastalığının herhangi bir kesin tedavisi olmayıp genellikle hastalığın yol açtığı sorunların önüne geçmeye yönelik tedaviler uygulanır. Hastalığın tedavisinde temel amaç, atakların önlenmesidir. Bu atakların önlenmesi için bazı durumlarda gribal enfeksiyon tedavisinde kullanılan birtakım antibiyotikler ile bronşit ve astım tedavisine yönelik ilaçlar kullanılır. Krizlerin önlenebilmesi için sürekli ve düzenli olarak tansiyon ölçümü yapılmalı, gerekli durumlarda tansiyonun normal seviyelere getirilebilmesine yönelik ilaç tedavisi uygulanmalıdır. Hastalığın tanısını almış olan bireylerde stres, kaza ve yaralanma gibi travmalar atakları tetiklediği için kişiler kendilerine ve sağlıklarına gerekli özeni göstermelidir. Kaçış sendromu hastalarında ayrıca alerji testi yapılarak kişinin hassasiyetinin olduğu maddeler belirlenmeli, atak oluşumuna sebep olabileceği için hastalar alerjen maddelerle temastan kaçınmalıdır.

Son Dakika Salı Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr