24.09.2024-10:44 (Son Güncelleme:24.09.2024-10:44)

Meclis’te yeni döneme hazırlık: Genel Kurulu’na panik düğmesi konuldu

Meclis’te yeni yasama döneminin başlamasına kısa bir süre kala tüm hazırlıklar tamamlandı. Genel Kurul salonunda herhangi bir sağlık sorunu yaşanması durumunda ekiplerin hemen müdahale edebilmesi için panik butonu yerleştirildi. İşte detaylar…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2 aylık aranın ardından 1 Ekim itibarıyla yeni yasama yılına başlıyor. 30 Temmuz'da tatile giren Meclis, bu süre zarfında geniş kapsamlı tadilat, bakım ve onarım çalışmalarına sahne oldu.

Meclis Binasında Kapsamlı Tadilat ve Bakım

TBMM’deki yenileme çalışmaları, Meclis'in çeşitli alanlarını kapsadı. Hizmet binalarında yapılan tadilatlar, iktidar ve muhalefet kulisleri, grup toplantı salonları, milletvekili ve grup başkanı odaları, komisyon toplantı odaları ve basın toplantı salonlarını içeriyor. Çevre düzenlemeleri de bu yenileme çalışmalarına eklendi.

Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Güncellendi

Meclis, güvenlik önlemlerini de artırdı. Şeref Kapısı merdivenleri ve Dikmen Kapısı'ndaki plaka tanıma sistemi güncellendi, ayrıca misafir araç otoparkında trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik değişiklikler yapıldı. Bilişim altyapısında ise bakım ve işlerlik testleri, sistem odaları ve kurumsal web sayfalarında yük testleri gerçekleştirildi. Güvenlik kontrolleri de tamamlanarak, Meclis’in yeni yasama yılına hazır hale getirilmesi sağlandı.


Panik Butonu Uygulaması Başlatıldı

TBMM Genel Kurul Salonu'na, sağlık müdahalelerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için Başkanlık Divanı'nın bulunduğu bölüme panik butonu yerleştirildi. Butonun aktive edilmesiyle birlikte sağlık ekiplerinin 1 dakika içinde salona ulaşması hedefleniyor. Bu adım, geçtiğimiz yasama döneminde Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde fenalaşarak hayatını kaybetmesi gibi olayların ardından atıldı.

TBMM Yeni Yasama Yılı Açılış Töreni

Yeni yasama yılı açılış töreni, TBMM Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında Genel Kurul toplanacak ve açılış oturumu düzenlenecek. Törenin ardından TBMM’de bir resepsiyon verilecek.

Yeni dönemde Meclis'in daha etkin ve güvenli çalışabilmesi adına yapılan bu düzenlemeler, hem milletvekillerinin hem de çalışanların daha rahat bir çalışma ortamında bulunmalarını sağlayacak.

muratcankilic@haber365.com.tr