08.08.2024-16:41 (Son Güncelleme:08.08.2024-16:41)

MEB’den valiliklere yazı gönderildi: Artık e-Okul’dan kura ile belirlenecek

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) eğitim alanında yeni bir düzenleme daha geldi. Valiliklere gönderilen yazıda öğrencilerin ve öğretmenlerin e-Okul üzerinden kura yöntemiyle 28-30 Ağustos tarihleri arasında belirleneceğini duyurdu.

MEB, okullar açılmadan önce önemli bir karar daha aldı. Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokullarda öğrencilerin şube ve öğretmen atamalarının düzenli ve şeffaf bir şekilde yapılabilmesi amacıyla valiliklere önemli bir talimat gönderdi.

MEB’den yeni karar

NTV’de yer alan habere göre; Bakanlık yazısında, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesi gereğince, ilkokul ve ortaokullarda öğrencilerin şube ve öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden kura yöntemiyle belirleneceği hatırlatıldı. Ayrıca, velilerin yazılı başvurusu ve rehberlik servisinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda, yalnızca bir kez olmak üzere ders yılı içinde şube değişikliği yapılabileceği kaydedildi.


Ortaokul 5. sınıf şubeleri kura ile belirlenecek

İlkokul ve ortaokulların başlangıç sınıflarına yeni kaydolan veya nakil gelen öğrencilerin şube ve öğretmen atamalarının e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirileceği vurgulandı. Bu işlemlerin, "Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge" kapsamında yürütüleceği ve belirtilen tarihlerde yapılacağı ifade edildi.

Bakanlık, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu atama işlemlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için valiliklerin gerekli tüm önlemleri alması gerektiğinin altını çizdi. Yönetmelik ve yönerge hükümlerine sıkı sıkıya uyulmasının önemine dikkat çekildi.

muratcankilic@haber365.com.tr