21.09.2024-10:52 (Son Güncelleme:21.09.2024-11:41)

MEB'den Müjde! Bakan Yusuf Tekin 30 Bin Yeni Temizlik Personeli Alımını Duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde önemli bir açıklama yaparak okullara 30 bin temizlik personeli alınacağını duyurdu. Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan iş birliği sonucunda, pazartesi gününden itibaren bu personelin istihdam edileceğini açıkladı.

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Son günlerde çok tartışılan bir konu var. Şu an 45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarda ise temizlik işleri taşeronlar üzerinden çözülüyordu. Ancak, gelecek hafta ilave 30 bin personel alımı ile bu sorunu çözeceğiz."

Eğitim Kurumlarında Temizlik Elemanı Eksikliği Gideriliyor

Tekin'in bu açıklaması, özellikle okullarda temizlik personeli yetersizliği yaşayan bölgelerde büyük bir rahatlama sağlayacak. Bakanlık, bu adımla hem okulların hijyen seviyesini artırmayı hem de öğrenciler ve eğitimciler için daha sağlıklı bir ortam oluşturmayı hedefleyerek, şunları kaydetti:

"Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin personel alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz. 30 bin temizlik personeli alınacak."

Buna göre; 23 Eylül Pazartesi günü 30 bin personel alımı için MEB tarafından ilan yayımlanması bekleniyor.

cerenpeksen@haber365.com