04.06.2022-15:45 (Son Güncelleme:04.06.2022-15:45)

MEB DYK dersleri neler? MEB 2022 DYK İngilizce, Matematik dersi var mı?

Okulların tatile girmesi ile birlikte MEB yaz okullarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Hangi okullar için yaz okulu var? Yaz okullarında hangi dersler olacak? İşte detaylar...

MEB yaz okulları için başvuru ne zaman başlayacak? Lise, Ortaokul gibi tüm öğretim grupları bu yaz okulundan yararlanabilecek mi? Peki MEB yaz okullarına nasıl kayıt yapılacak? MEB yaz okulları ile ilgili merak edilenler haberimizde!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Eşi Nebahat Özer Türk Kızılayı ile Türkiye'nin her ilinde Anaokulu projesini başlatmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Çankırı da açılış yaptı.

Mahmut Özer yabancı dil ve matematik dersleri için yaz okulu başlattığını duyurdu. Tüm öğrencilerin katılabileceği yaz okulları işin şu söylemde bulundu;"Tüm Türkiye’de matematik seferberliği başlattık. 4. sınıftan 12. sınıfa, tüm öğrencilerimizi oyun kıvamındaki matematik seferberliğiyle yaz okulunda buluşturuyoruz. Dördüncüsü yıllardan beri kronik bir problem olan yabancı dille, İngilizce ile ilgili, bunu çözmek için İngilizce yaz okulunu açıyoruz".

Peki yaz okulları ve DYK ne zaman başlayacak? Başvurular nasıl yapılacak? Mahmut Özer bu okulların tamamen ücretsiz olduğunu ve öğrenmenin en güzel şekli eğlenerek öğrenme olacağını da söylemişti. Başvurular ise 15-18 Haziran da yapılacağı duyuruldu.

DYK için bir kılavuz hazırlandı. Kılavuza göre DYK'nin başvuru tarihleri 6-23 Haziran olarak belirlendi.

Kurs merkezlerine alınacak öğretmenler için 6-10 Haziran arası başvurular yapılacak. Ücretli öğretmenlik ise MEB onaylanması 11-14 Haziran arasında, öğrencilerin başvurusu ise 15-18 Haziran arası yapılacak.

Mahmut Özer yaz okulları ile ilgilii 8. sınıfların; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, Din kültürü ve Yabancı dil eğitimi açılacağını duyurdu. 12. Sınıf ve mezun olan öğrenciler için ise ;Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, felsefe, psikoloji, sosyoloji, mantık olduğunu açıkladı.

Mahmut Özer bu yaz okullarından öğrencilerin istediği ilde yer alan kendi seviyesine uygun yaz okuluna katılabilceğini ve yaz okullarının 4 Temmuz-28 Ağustos'a kadar süreceğini söyledi.

Bakan Özer, şu açıklamalarda bulundu: “Yaz okulları temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik; ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik matematik ve İngilizce derslerinden olacak. Öğrencilerimiz destekleme ve yetiştirme kursları ve yaz okulları için 15-18 Haziran tarihleri arasında başvuruları e-kurs modülü üzerinden yapabilecek. Yaz okulu kapsamında açılacak kurslar 4. sınıf, 5-6. Sınıf (tek grup), 7-8. sınıf (tek grup), 9-10. Sınıf (tek grup) 11-12. sınıf (tek grup) şeklinde oluşturulan sınıf seviyelerinde oluşturulacak.

Öğrencilerin matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak amacıyla başlattığımız ‘Matematik Seferberliği’ kapsamında matematik dersinden; yabancı dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla İngilizce dersinden hazırlanacak etkinlik temelli çerçeve programları doğrultusunda yaz okulları haftada 12 saat, toplamda 48 saat olarak uygulanacak.

Yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idarelerince belirlenen tarihler arasında açılacak. Öğretmen ve öğrenciler yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde seviyelerine uygun okul türlerinde yaz okullarına katılabilecek. Yaz okullarında görevlendirilen öğretmenler, 28-30 Haziran tarihleri arasında ÖBA üzerinden yapılacak 2 günlük bir eğitime alınacak." dedi.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr