11.09.2024-16:42 (Son Güncelleme:11.09.2024-16:42)

Mbappe için Şok İddia: Liverpool'un Teklifini Kabul Etti!

Fransız yıldız Kylian Mbappe'nin PSG ile 2022'deki sözleşme yenilemesinden kısa bir süre sonra takımdan ayrılmak istediği ve Liverpool'la sözlü bir anlaşma yaptığı ortaya çıktı. Liverpool, Mbappe için PSG'ye 200 milyon euro teklif etti ancak PSG bu teklifi reddetti ve 400 milyon euro talep etti.

Son Dakika! Paris Saint-Germain’den (PSG) ayrılarak bu yaz Real Madrid'e transfer olan Kylian Mbappe hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Fransız basınında yer alan haberlere göre, 2022 yılında PSG ile sözleşmesini yenileyen Mbappe, çok kısa bir süre sonra takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirdi ve Liverpool'un teklifini kabul etti.


2022'de Ayrılmak İstedi, İhanete Uğradığını Hissetti

Fransız gazetesi L'Équipe’in haberine göre Mbappe, 2022 yılında PSG ile yeni bir sözleşme imzaladıktan kısa bir süre sonra takımdan ayrılmak istediğini kulüp yönetimine bildirdi. Yıldız oyuncu, o dönemde Paris ekibinin projesinin yanlış yönde ilerlediğini düşündü ve kendisine ihanet edildiğini hissetti. Özellikle, PSG'nin büyük yıldız transferlerini gerçekleştirememesi Mbappe’yi büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.


Liverpool 200 Milyon Euro Teklif Etti, PSG Reddetti

Aynı haberde, İngiliz devi Liverpool'un Mbappe için PSG'ye tam 200 milyon euro teklif ettiği belirtildi. Ancak PSG yönetimi bu teklifi yetersiz bularak reddetti. Fransız ekibi, Mbappe'yi kadroda tutabilmek için talep ettiği bedeli 400 milyon euro olarak belirledi. Bu astronomik rakam, transferin gerçekleşmesini engelledi.


Mbappe, Liverpool ile Sözlü Olarak Anlaştı!

Liverpool’un teklifine olumlu bakan Mbappe, Fransız kulübünün transfer politikalarından memnun olmadığı için İngiliz ekibi ile sözlü bir anlaşmaya vardı. PSG’nin o dönemde Robert Lewandowski ve Bernardo Silva gibi isimleri kadroya katamaması Mbappe’yi oldukça rahatsız etmişti. Liverpool'un sunduğu teklif, kısa süreli bir kontrat yapmayı ve ardından Mbappe'nin hayalini kurduğu Real Madrid’e transfer olabilmesine olanak tanıyordu.


Asıl Hedefi Her Zaman Real Madrid Oldu

Mbappe'nin kariyeri boyunca hayalini süsleyen takım ise Real Madrid’di. Liverpool ile sözlü anlaşma sağlasa da, genç yıldızın planı her zaman kısa süreli bir anlaşma yaparak İspanyol devine transfer olmanın yollarını aramak oldu. Nitekim, 2024 yazında PSG ile yollarını ayırarak hayalini gerçekleştiren Mbappe, Real Madrid’e imza attı ve futbol kariyerinde yeni bir sayfa açtı.


Bu Transfer Futbol Dünyasını Sarsabilir

Kylian Mbappe’nin PSG’den ayrılma sürecinde yaşanan bu gelişmeler futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı. Liverpool gibi bir devin transfer sürecine dahil olduğu ancak PSG'nin yüksek talepleri nedeniyle anlaşmanın gerçekleşmediği bu olay, Mbappe’nin kariyerinin seyrini kökten değiştirebilirdi. Eğer o dönem Liverpool’a transfer olmuş olsaydı, Mbappe'nin Premier Lig'de neler yapacağı ve ne gibi başarılar elde edeceği şimdiden merak konusu.

cerenpeksen@haber365.com