Muhallebi severlerin tadına doyamayacağı harika bir tarif! Hafif bir tatlı arayışı içinde olanların ilk tercihi olan muhallebiyi limon aromasıyla lezzetlendirmemek olmaz! İşte limonlu bisküvili pasta tarifi…
MALZEMELER
- Petibör bisküvi
Limon sosu için:
- 1/2 su bardağı limon suyu(2 adet limonun suyu)
- 1/2 bardak su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Muhallebi için:
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı (tepeleme)un
- 2 yemek kaşığı (tepeleme)nişasta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1 paket vanilin
NASIL YAPILIR?
Vanilin hariç muhallebi için gerekli olan tüm kuru malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın ve ardından sütü ekleyip, güzelce karıştırın. Daha sonra ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilini ekleyip, karıştırın. Islattığınız bir borcama pişirdiğiniz muhallebinin yarısını dökün. Üzerine bisküvileri dizdikten sonra kalan muhallebiyi de dökerek bir spatula yardımı ile düzeltin. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. Tatlı dinlenirken limon sosunu hazırlayın. Limon sosu için tereyağı hariç diğer malzemeleri küçük bir sos tenceresine alıp güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayıp kıvam alana dek yaklaşık 10 dakika pişirin. Ardından altını kapatın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında soğumaya bıraktığınız muhallebinin üstüne dökün. Buzdolabında 2-3 saat kadar daha dinlendirdikten sonra, dilimleyip limon dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.