28.07.2022-15:39 (Son Güncelleme:28.07.2022-15:39)

Masterchef’te yarışmacının kaderini değiştiren düğün çorbası tarifi

Düğün çorbası için bir tencereye etler ve et suyu alınır. Diğer tarafta un, yumurta, yoğurt ve limon suyu terbiyelenir. Ardından ortaya lezzet kokularıyla mest eden sofralarda ikram edilir. İşte et suyu şifasıyla sofralardan eksik olmayan düğün çorbası tarifi ve malzemeleri.

Son zamanlarda MasterChef'in özel menüsünde yer alan düğün çorbası tarifi herkes tarafından merak ediliyor. MasterChef'in eleyici yemeklerinden biri olan düğün çorbasına gerdan çorbası adıyla da biliniyor. Lezzeti damaklarda yer eden bu çorba kuzu gerdandan yapılıyor.

Eşsiz lezzet

Düğün çorbası için bir tencereye etler ve et suyu alınır. Diğer tarafta un, yumurta, yoğurt ve limon suyu terbiyelenir. Ardından ortaya lezzet kokularıyla mest eden sofralarda ikram edilir. İşte et suyu şifasıyla sofralardan eksik olmayan düğün çorbası tarifi ve malzemeleri.

Gerekli malzemeler

- 200 gram kuzu gerdan eti

- 3 yemek kaşığı un

- 3 yemek kaşığı yoğurt

- 2 adet yumurta

- Yarım limonun suyu

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 su bardağı su

- Karabiber ve kırmızı pul biber

- Tuz

Düğün Çorbasının eşsiz tarifi

Gerdan çorbası için önce etleri tencerede üzerini geçecek kadar suyla haşlayın. Ardından kemiklerinden ayrılan etleri tencereden alıp bir çatal yardımıyla didikleyin ve yeniden et suyuna ekleyin. Tencereyi ocağa alın.

Başka bir kapta un, yoğurt, yumurta, limon suyu ve suyunu çırpın. İçine biraz da çorbanın sıcak suyundan ekleyip ılıştırın. Gerdan çorbasının püf noktası burada gizlidir.

Bir yandan karıştırarak bir yandan tencereye ekleyin ve iyice kıvama gelmesini sağlayın. Çorbayı bir taşım kaynayana kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.

Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Zeytinyağını tavada kızdırıp pul biber içinde hafifçe kavurun. Biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin. Düğün çorbası hazır.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr