10.06.2019-10:36 (Son Güncelleme:28.09.2021-11:43)

MasterChef İzmir Bombası Tarifi

MasterChef, kaptanlar düellosunda İzmir Bombası yapılması istendi. İzmir'in meşhur lezzetlerinden olan bu kurabiyenin tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun!

MasterChef, kaptanlar düellosunda İzmir Bombası yapılması istendi. İzmir'in meşhur lezzetlerinden olan bu kurabiyenin tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun!

MASTERCHEF İZMİR BOMBASI TARİFİ

Malzemeler:

- 1,5 su bardağı un

- 1/2 su bardağı sıvı yağ

- 1/2 su bardağı su

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 kavanoz kakaolu fındık kreması

MASTERCHEF İZMİR BOMBASI NASIL YAPILIR?

Su, sıvı yağ, nişasta ve şekeri karıştırarak unu yavaşça ekleyin. Yoğurduğunuz hamurun ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor hamur istediğiniz kıvama ulaşınca 20 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere ayırarak merdaneyle açın. İçlerine birer kaşık kakaolu fındık kreması sürüp yuvarlayarak kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış olan 220 derecelik fırında yaklaşık 8 dakika pişirin. Afiyet olsun.

MASTERCHEF İZMİR BOMBASININ PÜF NOKTALARI

- Hamurun kıvamını tutturabilmek adına sıvıyağ miktarını azaltıp tereyağı ekleyebilirsiniz.

- Kurabiyelerin pofuduk bir halde olması için, bir çay kaşığı karbonat ekleyin.

- Tatlının eşit derecede pişmesi için fırını önceden ısıtabilirsiniz.

- Çikolatanın akışkanlığını kaybetmemek için kurabiyeleri en fazla 15 dakika pişirmeniz gerekmektedir.

- Hamuru kapatırken boşluk olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir yoksa çikolata, boşluklardan taşabilir.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr