MasterChef hamsili pilav nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli hamsili pilav malzemeleri ve tarifi nedir? Pratik hamsili pilav yapılışı
Karadeniz mutfağı denince akla gelen ilk yemeklerden birisi olan hamsili pilav tarifi arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Bizler de bunu göz önüne alarak Pratik hamsili pilav yapılışı ve malzemelerine haberimizde yer verdik. İşte En güzel ve lezzetli hamsili pilav malzemeleri ve tarifi…
Trabzon yöresine ait sevilen biri yemek olan hamsili pilav tarifi ve malzemeleri, sofralarını zengin yemeklerle doldurmak isteyenler tarafından araştırılan tarifler arasında yer alıyor. En güzel ve lezzetli hamsili pilav yapmak için doğru malzemeler ve tarif çok önemlidir. Bizler de hamsili pilav için gerekli malzemelerin ve tarifin detaylarına haberimizde yer verdik.
Hamsili pilav nasıl yapılır?
En güzel ve lezzetli hamsili pilav malzemeleri ve tarifi şu şekilde:
Hamsili pilav malzemeleri
1,5 kg hamsi
1 tatlı kaşığı tuz
Pilavı İçin;
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
2,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kuş üzümü
Yarım bağ dereotu
Hamsili pilav tarifi
Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın. Yıkayıp süzülmesini sağlayın. Ardından pilavı için zeytinyağını tencereye alıp soğanları kavurun. Ardından pirinci ilave edin. Geri kalan malzemelerin hepsini ekleyip karıştırın. Suyunu da ilave ederek kısık ateşte pişirin. Dereotunu da ince ince kıyarak pilava ekleyip karıştırın. Demlenmeye bırakın.
Hamsili pilavı yapacağınız tencere ya da güveci yağlayın. Hamsilerin derili kısımları altta kalacak şekilde tabanına dizin. Tabanı hamsiyle kaplanan tencerinin içerisine pilavı koyduktan sonra pilavın üzerini de hamsiyle kapatın. Ardından üzerine yağ sürüp biraz tuz ekleyebilirsiniz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar kızarana kadar pişirin.