22.04.2022-18:19 (Son Güncelleme:23.04.2022-16:26)

Masterchef 2022 ne zaman başlıyor? MasterChef Türkiye yeni sezon yarışmacı başvuruları başladı mı, başvuru nasıl yapılır?

TV 8 ekranlarının sevilen yarışma programı Masterchef 2022 sezonunun ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Yarışmaya başvuru yapmak isteyen kişiler başvuruların nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Peki Masterchef 2022 ne zaman başlayacak? Masterchef 2022 başvuruları başladı mı, başvurular nasıl yapılır? detaylar haberimizde yer almaktadır.

TV 8 ekranlarının sevilen yemek yarışması Masterchef 2022 sezonunun ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Jüri koltuğunda Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'nın oturduğu Masterchef yarışmasında yarışmacıların yaptığı yemekler değerlendirilirken, yarışmacılara MasterClass eğitimleri de verilmektedir.

Masterchef 2022 ne zaman başlayacak?

Yayınlandığı dönemlerde büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Masterchef yarışmasının ne zaman başlayacağı henüz belli olmadı. Fakat Masterchef yarışmasının başvuruları yapıldı. Masterchef 2022 sezonunun başvuruları çevrimiçi olarak yapılacak.

Masterchef yarışmasına nasıl başvuru yapılır?

Masterchef yarışmasına başvuruda bulunmak isteyen adaylar TV 8'in İnternet sitesinde bulunan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Masterchef Türkiye 2022 seçmeleri için başvuruları için adaylardan kendileri hakkında çektikleri videoları başvuru ekranına yüklemeleri istenmektedir. Masterchef yarışmasına katılmak için doldurulan başvuru formunda şu sorular yer almaktadır:

-Bir mutfak okuluna veya yemek programına katıldınız mı?

-Daha önce hiç televizyona çıktınız mı? Çıktıysanız hangi programlar?

-Mutfaktaki zayıf yönleriniz neler?

-Sizce hayatınızda elde ettiğiniz en önemli başarınız neydi?

-Yemek yapma dersleri aldınız mı?

-Yemek yapma becerilerinizi 1 - 10 arası bir ölçekte değerlendirin

-Yemek tarzınızı tarif edin, size özel bir tarifiniz var mı?

-Kimin için yemek yaparsınız? Yemekleriniz hakkında ne derler?

-Ne sıklıkla yemek yaparsınız?

-Mutfaktaki güçlü yönleriniz - gizli silahlarınız nelerdir?

-Hayattaki en büyük hedefiniz nedir?

-Yemek yapma deneyimleriniz nelerdir?

-Yemek yapmak veya mutfakta olmakla ilgili ilk anılarınız nelerdir? Yemek sevginize ne sebep oldu?

-Alerjinizin olduğu ya da başka bir şekilde yemek yapamayacağınız ya da yemediğiniz herhangi bir şey var mı?

-En iyi yaptığınız 3 yemek nedir ve her yemeği nasıl hazırladığınızı açıklayabilir misiniz?

-Eğer MasterChef unvanını kazanırsanız, hangi hayalinizi gerçekleştirmek istersiniz?


Masterchef Türkiye tarihçesi

İngiltere'nin reyting rekorları kıran yemek yarışması Masterchef, İngiltere'den Türkiye'ye uyarlanmıştır. Türkiye'de ilk kez 2011 yılında Star TV ekranlarında bir sezon olarak yayınlanan Mastercef yarışması 2018 yılında Acun Medya yapımcılığında TV 8 ekranlarında yayınlanmaya başlanmıştır. 2018 yılında jüri koltuğunda Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Hazer Amani yer alırken 2019 sezonunda ise Hazer Amani gitmiş yerine Danilo Zanna gelmiştir. 2020 ve 2021 sezonunda ise aynı jüri üyeleri ile devam etmiştir. 

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr