25.10.2024-10:20 (Son Güncelleme:25.10.2024-10:32)

Marmaris Körfezi'nde Atık Temizleme Faaliyeti Gerçekleştirildi

Marmaris Körfezi'nde deniz yüzeyi temizliği yapıldı, atıklar toplandı ve çevre koruma çalışmaları sürdürüldü.

Marmaris Körfezi'nde Deniz Yüzeyi Temizliği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen deniz yüzeyi temizleme çalışmaları, Marmaris sahillerinde gerçekleştirildi.

Türkiye Çevre Ajansı Koordinasyonu

Bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) Başkanlığı ekipleri, Marmaris Körfezi ve çevresindeki sahillerde biriken atıkları tespit ederek harekete geçti.

Temizlik Çalışmaları Başladı

Çalışmalara sabahın erken saatlerinde Marmaris Netsel Marina'daki iskeleden "Ahtapot-4" isimli özel deniz yüzeyi temizleme aracı ile başlandı. Ekipler, İçmeler Plajı, Cennet Adası, Yalancıboğaz mevkileri ve yat limanı boyunca kapsamlı bir temizlik gerçekleştirdi.

Toplanan Atıklar ve Katkılar

Temizlik teknesi, deniz yüzeyinde karşılaştığı poşet, pet şişe, plastik bidon, meyve gibi atıkları toplamak için önündeki aparatları kullanarak iskeleye döndü. Toplanan atıkların bertaraf edilmesi planlanıyor.

Ayrıca, temizlik çalışmasına destek veren bazı vatandaşların kanolarla denize açılarak yüzeyden topladıkları atıkları, temizlik yapan tekneye getirdikleri gözlemlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Marmaris sahillerinde deniz yüzeyi temizleme çalışması gerçekleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr