21.10.2024-18:12 (Son Güncelleme:21.10.2024-18:12)

Mardin'de Gazze İçin Hayır Çarşısı Açıldı

Mardin'de, Gazze'ye destek amacıyla Hayır Çarşısı hizmete girdi. Gelirinin tamamı Gazze'ye bağışlanacak.

Mardin'de Gazze Yararına Hayır Çarşısı Açıldı

Mardin, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Gazze yararına açılan "Hayır Çarşısı" ile bazı sorunlara dikkat çekiyor. Merkez Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen törenle hayata geçirilen bu çarşıda, kadınların hazırladığı yemekler ve yaptıkları hediyelik eşyalar satışa sunuldu.

İnsanlığa Destek Mesajı

Açılışta söz alan Dünya Müslüman Alimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Vasfi Aşur, "Gazze'de çok ciddi zorluklar yaşanıyor" dedi. Bunun yanı sıra, Gazze halkının direnişini ve umudunu da dile getiren Aşur, Mardin'deki bu çarşının önemine vurgu yaptı. "İHH, Gazze konusunda çok duyarlı bir kuruluş. Bilin ki yardımlarını gönderiyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHH'nın Rolü ve Farkındalık Yaratma Çabası

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Timurağaoğlu ise konuşmasında, Filistin ve Kudüs meselesinin toplumda sürekli canlı tutulması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Hayır Çarşısı'ndan elde edilecek gelirlerin tamamen Gazze için bağışlanacağı bilgisini paylaşan Timurağaoğlu, katılımcılara destekleri için teşekkür etti.

Açılış etkinliğine AK Parti Mardin Artuklu İlçe Başkanı Yavuz Geylani Çaltekin de katılarak destek verdi.

Mardin'de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Gazze yararına "Hayır Çarşısı" açıldı. Açılışa katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi Mısırlı alim Prof. Dr. Vasfi Aşur, konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr