14.07.2024-10:31 (Son Güncelleme:14.07.2024-10:31)

Mardin’de ‘Bozdoğan-50’ operasyonu: Üst düzey terörist etkisiz hale getirildi

Jandarma ve emniyet ekipleri, Mardin’in Dargeçit kırsalında gerçekleştirdiği operasyonda 2 teröristi etkisiz hale getirdi. Teröristlerden birisinin “Ağustos 2024 İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesine” kırmızı kategoriye giren terörist Taner Öğmen olduğu öğrenildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesi kırsalında gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-50" operasyonunda Jandarma ve Emniyet tarafından 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonun detaylarına göre, teröristlerle çıkan silahlı çatışmada Herekol kod adlı Taner Öğmen'in de aralarında bulunduğu teröristlerden biri öldürüldü. Taner Öğmen, Ağustos 2024'te İçişleri Bakanlığı tarafından kırmızı kategoride arananlar listesine alınmıştı.

Üst düzey terörist etkisiz hale getirildi

Akşam’da yer alan habere göre; Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, J-SİHA ve EGM PİHA desteğiyle Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımıyla icra edildi. Operasyon sırasında Taner Öğmen'in yanı sıra bir diğer teröristin kimliği belirlenmeye çalışılıyor.


Çok sayıda terör faaliyetinde bulunduğu ortaya çıktı

Herekol kod adlı Taner Öğmen'in geçmişi, 2009 yılında Metina'da terör örgütüne katılmasıyla başlıyor. Irak'ın Kuzeyi'nde Hakurk alanında bölge komutanı olarak faaliyet gösterdiği bilinen Öğmen, bu süreçte TSK unsurlarına yönelik birçok eylemi yönlendirdi ve katıldı.

Daha sonra Suriye'nin Ayn El Arab bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Taner Öğmen, Hatay ve Kilis sınır hattında bulunan sınır birliklerine yönelik eylemlerin talimatlarını verdiği tespit edildi. Irak'ın Hakurk ve Ş.Rojat bölgelerinde de aktif rol aldığı belirtilen Öğmen'in, 2016 yılında Diyarbakır'da YPS faaliyetlerinde ve şehir eylemlerinde de yer aldığı biliniyor.

muratcankilic@haber365.com.tr