22.10.2024-21:11 (Son Güncelleme:22.10.2024-21:11)

Mardin'de Avrupa Fair Play Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mardin'de düzenlenen ödül töreninde 32 sporcu ve kuruluş, Fair Play ödüllerini aldı.

Avrupa Fair Play Birliği Ödülleri Mardin'de Verildi

Mardin, tarihi dokusu ve kültürel zenginliğiyle dikkat çekerken, Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) ödülleri de burada sahiplerini buldu. Tören, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Vali Akkoyun'dan Hoşgörü Mesajı

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ödül kazananları tebrik ederek yaptığı konuşmada, Mardin'in barış, hoşgörü ve kardeşlik kültürüyle ön plana çıktığını vurguladı. Akkoyun, "Adalet, dürüstlük, saygı ve hoşgörü, 'Fair Play'in temel unsurlarıdır ve bunlar Mardin'in yüzyıllardır sürdürdüğü kültürle paralellik göstermektedir," dedi. Ayrıca, Mardin ve Kudüs'ün kültürel benzerliklerine dikkat çekerek, "Mardin’de huzur varken, Kudüs'te insanlık onurunu zedeleyen olaylar yaşanıyor," diye ekledi.

EFPM Başkanı'nın Vurgusu

EFPM Başkanı Philippe Housiaux, Mardin'de olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Fair Play ruhunu taşıyan bireyleri ödüllendirmek heyecan verici, ancak spor dünyası barışın mimarı olmalı," ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye 4 Ödül

Ödül töreninde, Türkiye'den 4 sporcu ve kuruluş, farklı kategorilerde ödüller aldı. TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi Avni Küpeli, etik değerlerin korunması için gösterdiği çabaları nedeniyle EFPM Fair Play Özel Ödülü'ne layık görüldü. Diğer yandan, spiker Orhan Ayhan ile TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi Atilla Cömert, EFPM Şeref Diploması ödülünü aldı. Ayrıca, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), sporda etik değerlerin teşvikine katkılarından dolayı Fair Play Vox Ödülü ile onurlandırıldı.

Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) ödülleri, Mardin’de sahiplerine verildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Mardin Valisi Tuncay Akkoyun (sağ 4) da katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr