08.10.2024-18:52 (Son Güncelleme:08.10.2024-18:52)

Mardin'de Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Mardin'de afet risklerini azaltmak amacıyla Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Mardin'de Afet Risk Azaltma Toplantısı

Mardin, Türkiye - Mardin'de "İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Toplantı, Vali Tuncay Akkoyun'un başkanlığında Valilik'te gerçekleşti.

Vali Akkoyun'un Açıklamaları

Toplantının ardından basın mensuplarına bilgi veren Akkoyun, olası afetlerin risklerini azaltmak amacıyla alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesinin kritik önem taşıdığını ifade etti. Kentte yaşanabilecek afet senaryolarında riskleri minimize etmenin hedeflendiğini vurguladı.

"Etkili bir afet yönetimi sadece afet anında değil, öncesinde de gereklidir" diyen Akkoyun, acil durumlarda hızlı ve etkili müdahale için gerekli önlemlerin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Alınacak Tedbirler

Akkoyun, İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde toplamda 68 eylem bulunduğunu, bunun 7'sinin "kırmızı" ve 61'inin ise "normal" kategorisine alındığını belirtti. Toplantıda alınacak tedbirlerin ve stratejik planlamaların yapılmış olduğunu kaydetti.

Victil, etkili bir afet yönetimi anlayışının, sadece afet anında değil, öncesinde ve sırasında da sürdürülebilir olmasının önemine vurgu yaptı. Herkesin bu konuda farkındalığının artırılması gerektiğini belirtti.

İşbirliğinin Önemi

Son olarak Vali Akkoyun, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın başarılı bir şekilde hayata geçirilebilmesi için kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin elzem olduğunu ifade etti. Bu konuda kararlılık ve etkili bir koordinasyon ihtiyacını yineledi.

Mardin'de, "İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Vali Tuncay Akkoyun (ortada), Valilik'te düzenlenen toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr