06.10.2024-18:54 (Son Güncelleme:06.10.2024-18:54)

Mardin'de 20. Geleneksel Rahvan At Yarışları Şampiyonası Gerçekleşti

Mardin'de düzenlenen geleneksel yarışlara 10 ilden 85 binici katıldı, kazananlar ödüllendirildi.

Mardin'de Geleneksel Rahvan At Yarışları Şampiyonası Düzenlendi

Mardin'in Artuklu ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ve Mardin Rahvan Atları Kulübü işbirliği ile geleneksel "Rahvan At Yarışları Şampiyonası" yapıldı. Bu yıl 20.'si düzenlenen organizasyona, Türkiye genelinden 10 ilden 85 binici katılım sağladı.

Yarışma Detayları ve Kategoriler

Etkinlik, Zınnar Arena'da gerçekleşti. Katılımcılar, yarışma öncesinde kayıt yaptırarak atlarıyla toprak pistte antrenman yaptılar. Yarışmalar, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, dörtlü ve üçlü tay olmak üzere toplam 7 kategoride gerçekleştirildi.

Başarılar ve Ödüller

Şampiyonada, üçlü ve dörtlü tay kategorilerinde Bilal Akyüz, deste kategorisinde Eyüp Baysal, küçük orta kategorisinde Ercan Pulat, büyük orta ve başaltı kategorilerinde Mehmet Aziz Özbek, baş kategorisinde ise Süleyman Arık birinciliği elde etti. Yarışmayı tamamlayan katılımcılara, derecelerine göre para ödülü ve kupaları takdim edildi.

Gelecek Yıllar İçin Planlar

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Alaattin Ballıbey, her yıl düzenlenen bu şampiyonanın bu yıl 20. kez gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, Erzurum, Ardahan, Gaziantep ve Osmaniye gibi 10 ilden katılımcıların olduğunu vurguladı ve bu tür etkinliklerin sürdürüleceğini açıkladı.

Etkinliğin Katılımcıları

Programa Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Ali Amak ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik gibi birçok davetli katıldı.

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ile Mardin Rahvan Atları Kulübünün organizasyonunda "Rahvan At Yarışları Şampiyonası" yapıldı. Zınnar Arena'da yapılan yarışlara 10 ilden 85 binici katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr