Mantarın enfes tadıyla, çıtır çıtır yapılan kızartma sofralara çok yakışacak! Daha önce hiç denemediyseniz, bu mantar kızartmasına bir şans vermelisiniz. Üstelik enfes mantar kızartmasını yapmak oldukça kolay. Mantar kızartması nasıl yapılır? Mantar kızartması tarifi...
MALZEMELER
400 gram mantar
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı sıvı yağ
PÜF NOKTASI
Mantarları yıkanmamalı. Eğer kabuklarını soymak istemezseniz dışını iyice temizlemelisiniz. Ayrıca mantarları, çok büyük tercih etmeyin. Yağın iyice kızarmış olması önemli.
ÖNERİ
Üstüne yoğurt ekleyerek servis edilebilir.
YAPILIŞI
Öncelikle mantarlarının yüzeylerini ve içlerini ıslak ve temiz bir bez ile güzelce silmelisiniz. Ardından kabuklarını soyup, bir kaseye yumurtaları tuz ve karabiber ile iyice çırpın. Sonrasında bir kasenin içine de galeta ununu koyun ve mantarları yumurtaya bulayıp, galetaya bulayın. Bütün mantarları aynı işlemden geçirin. Bir tabağa koyup, buzdolabında 10 dakika bekletin. Bu arada yağı güzelce kızdırmak için ocağa koyun. Kızdırdığınız yağa mantarları atın ve yağdan alınca kağıt havlu koyduğunuz tabağa aktarın. Kızarttığınız mantarlara tuz ve karabiber serpin. Artık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...