Mantar Hakkında Yapılan Araştırma Sonuçları Büyük Ses Getirdi
Mantar fotoğrafları, ilginç faydaları olan mantar türleri, mantar türleri, mantar hakkında yapılan araştırmalar galerimizde.
Mantar hakkında yapılan araştırma sonuçları büyük ses getirdi
Hawaii'ye özgü bir mantar türü olan bu mantarı koklayan kadınlar, zevkin doruğuna oluyor. mantar hakkında yapılan araştırma sonuçları ise bir hayli ilginç.
İşte kadınları koklar koklamaz zevkin zirvesine ulaştıran mantar hakkında tüm bilinmeyenler…
Hawaii dünya üzerinde en romantik yerlerden biri olarak biliniyor. kokular üzerine yaptıkları bu son araştırma onları zirveye taşıdı diyebiliriz.
Bilim insanları hawaii' de yetişen bir mantarın kadınları ciddi boyutta zirveye taşıdığını ortaya çıkardılar.
Yapılan araştırmada, gönüllü katılımcıların yarısından fazlası kendiliğinden gelişen zevkler yaşadı ve nörotransmitterler ile benzer olabileceği ortaya çıktı.
Bu mantarlar sarı ,yeşil, kahverengi olarak farklı renklerde karşımıza çıkabiliyor. zevki sağlayan bu mantarlar, yalnızca lavların üzerinde yetişebiliyor.
Mantarın faydaları
Uzman diyetisyen şefika aydın selçuk,mantarın faydaları hakkında bilgiler verdi.
Mantar dünyanın birçok ülkesinde üreyebilen latince fungi olarak adlandırılan besin gruplarından sebze grubuna dahil edilen oldukça faydalı bir besindir. özellikle son dönemlerde sofralarda sıklıkla karşımıza çıkan mantar hakkında vücuda sağladığı yararlar hakkında bilinmesi gerekenleri sıralamak gerekirse;
Son yıllarda kanser ve obezite gibi birçok önemli hastalık tabloları ile ilişkilendirilen d vitamini doğal olarak çok az besinde yer almaktadır. 300g mantar günlük d vitaminin %20 sini karşılamaktadır.
Kalorisi çok düşüktür, farklı yemeklerde de kullanılabilen mantar formuna dikkat etmesi gerekenler için ideal besin!
100g da yaklaşık 15-20 kalori olan mantarın %85-90 ı sudur. 0 kolesterol içeren mantarda karbonhidrat ve protein içeriği daha yüksektir. doymuş yağ yoktur.
Mantar çorba, sebze yemeği, börek, omlet, garnitür ve salatalarda sıklıkla kullanılabilir. mümkün olduğunca kısa süreli pişirmek hafif sert bırakmak ve suyunu kaybetmemesini sağlayarak pişirmek en doğru pişirme yöntemidir.
Alışveriş listelerinde sıklıkla yer almalıdır.
Sadece hayvansal gıdalarda bulunan b12 vitamini dışında mantar türlerinde de b12 vardır ve biyoyararlılığı (vücut için kullanılabilirlik) daha yüksektir.
Tiamin, riboflavin, niasin, biotin, vitamin c, fosfor, potasyum ve bakırdan zengin olup vitamin ve mineral içeriği açısından çok zengindir. bu fitobesin içeriği mantarı; kalp sağlığını korumada, bazı kanser türlerinde ve kanser tedavisi sırasında bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede etkin rol oynamasını sağlamaktadır.