Özellikle de yemeklerde mantardan vazgeçmeyenlerin ilk tercihi. Bu leziz çorbayı hem yazın hem kışın tüketebilirsiniz. >Kremalı Mantar çorbasını ister kremalı isterseniz sütle de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 küçük soğan
-1 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı un
-250 gram mantar / küçük küçük doğranmış
-3 ,5 su bardağı su
-1 paket krema / 200 ml
-1 tatlı kaşığı tuz
-yarım çay kaşığı karabiber
-Arzuya bağlı küçük doğranmış maydonoz
YAPILIŞI
Bir tencereye tereyağı içinde küp küp doğranmış soğan ve sarımsak hafif pembeleşene kadar soteleyin mantarları ilave edip yüksek ateşte kavurun. >Ateşi kısıp mantarlara un ilave edip ve kavurun. Yavaş yavaş suyu ilave etmeye başlayın ve devamlı karıştırın topak kalmasın. İstediğiniz kıvama gelince 5-6 dakika pişirin. Kremayı yavaş yavaş karıştırarak ilave edin karabiber tuz ekleyip 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın kapatın. Arzuya bağlı küçük doğranmış maydonoz veya dereotu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun