06.07.2024-10:28 (Son Güncelleme:06.07.2024-17:35)

Mansur Yavaş’tan UEFA’nın bozkurt kararına sert tepki: ‘Türklerin kimliğini temsil eder’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, UEFA’nın milli futbolcumuz Merih Demiral’a ‘bozkurt’ sembolünden dolayı verdiği 2 maçlık cezaya tepki gösterdi.

Mansur Yavaş, Merih Demiral’ın bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle UEFA’dan aldığı skandal ceza kararına tepki gösterdi. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Euro 2024 son 16 turunda A Milli Takım'ın Avusturya ile oynadığı maçta attığı golün ardından 'Bozkurt' işareti yaptığı için UEFA tarafından 2 maç men cezası alan Merih Demiral'a destek verdi ve UEFA'ya tepki gösterdi. Uzun süre sessizliğini koruyan Yavaş, resmi X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada UEFA'nın kararını eleştirerek Bozkurt sembolünün siyasi bir parti ya da ırkçılıkla ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı.

‘Türklerin kimliğini temsil eder’

Haber7’de yer alan habere göre; Yavaş, paylaşımında şunları söyledi:


"Bozkurt sembolü, Türk kültüründe binlerce yıldır var olan milli bir semboldür. Gagavuzya'dan Anadolu'ya, İran'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada Türklerin kimliğini temsil eder. Bu sembol, siyasi bir partiye ya da ırkçılığa atfedilmemelidir. UEFA'nın verdiği bu karar kabul edilemezdir. Diğer katılımcı ülkelerin milli sembollerine herhangi bir ceza verilmezken bu kararın kendisi ayrımcılığa sebep olmaktadır."

Avusturya maçının üzerinden 4 gün geçmesine ve 85 milyon vatandaşın yanı sıra dünyadaki birçok futbolseverin bile tepki gösterdiği bu ayrımcılığa karşı CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu henüz bir açıklama yapmadı.

muratcankilic@haber365.com.tr