19.09.2024-17:17 (Son Güncelleme:19.09.2024-17:17)

Mansur Yavaş CHP’den istifa mı etti? ABB Başkanı Mansur Yavaş CHP’den ayrılıyor mu?

CHP Tüzük Kurultayı’nda konuşma yapacağı kendisine Kurultay’a son 1 saat kala iletilmesine sitem eden Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa edeceği iddia edildi. Siyaset dünyasını ısıtan bu iddiayla ilgili Yavaş’tan açıklama geldi. Peki Mansur Yavaş CHP’den istifa mı etti? ABB Başkanı Mansur Yavaş CHP’den ayrılıyor mu? İşte soruların yanıtı…

Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiği iddiası sosyal medyada ve siyaset dünyasında gündem oldu. CHP Tüzük Kurultayı’nda konuşma yapacağı kendisine Kurultay’dan sadece 1 saat önce iletilen Mansur Yavaş’ın bu duruma sinirlendiği ve partiden ayrılma hazırlığı yaptığı iddia edildi. Olayların merkezinde olan Mansur Yavaş ise söz konusu iddia hakkında açıklamalarda bulundu. Peki Mansur Yavaş CHP’den istifa mı etti? ABB Başkanı Mansur Yavaş CHP’den ayrılıyor mu?

Mansur Yavaş CHP’den istifa mı etti?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda kendisine son anda haber verilmesine tepki göstermişti. Bu tepkisinin ardından CHP’den ayrılacağı ve 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları gündeme geldi.


Milliyet yazarı Zafer Şahin’in yazısında Mansur Yavaş'ın CHP ile köprüleri attığına dair iddialar yer aldı. Şahin, Yavaş’ın CHP’den ayrılarak cumhurbaşkanı adayı olacağını ileri sürdü. Bu iddialara Mansur Yavaş’tan yanıt gecikmedi.

"İftira ve Yalanla Uğraşacak Vaktim Yok"

Mansur Yavaş, Ekol TV’de yaptığı açıklamada, "İftira, tezgah ve yalanla uğraşacak vaktim yok" diyerek iddiaları yalanladı. Yavaş, CHP’den ayrılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

muratcankilic@haber365.com.tr