24.03.2022-15:20 (Son Güncelleme:24.03.2022-21:57)

Manc Games'ın CEO'su Halit Emre Aydın Mancium Token hakkında merak edilenleri cevapladı!

Birçok yatırımcının bildiği üzere Mancium’un ön satışının son turu bugün Bitci’de başladı. Saat 15.00 itibariyle birçok sosyal medya mecrasından ve telegram gruplarından ciddi sorular gelmeye başladı. Buna bağlı olarak da Mancium CEO’su Halit Emre Aydın ve CMO Talha Keleş kameraların karşısına geçerek sık sorulan soruları cevapladı.

Mancium CEO’su Halit Emre Aydın, Manc Games’i, ekibinden bağımsız tanıtmanın uygun olmayacağını söyleyerek başlıyor sözlerine. Manc Games teknolojisinde çalışan ekibin 16 yıldır birlikte olduğunu belirten Aydın, bu sürede çok farklı projelere imza atıldığını ifade ediyor. Emre Aydın, “Manc Games 2019 yılının ikinci çeyreğinde kuruldu fakat bu projede bulunan ekibin 16 yıldır birlikte olan ekibi ve yapmış oldukları projeleri bahsederek Manc Games’i anlatmamız lazım. Ekip olarak ilk kez 2012 yılında web tabanlı oyunlar geliştirerek sektöre girdik. Çok büyük yayıncılık ve e-ticaret işlerine imza attık. 2018 yılında mobil oyunların hayatımızda ciddi yer etmesiyle ve ciddi bir pazar payı edinmesiyle ekibimizle bu alana girişimlerde bulunmamız gerekiyor diyerek 2019 yılının ikinci çeyreğinde Manc Games’i kurduk. Manc Games’in projelerini ve bundan sonra yapacaklarını anlamak için bu ekibin daha önce yaptığı işlere muhakkak bakılmasını ve araştırılmasını özellikle tavsiye ediyorum. Manc Games 2020 Ocak’ta ilk oyunu olan Okey Muhabbet’i yayınladı. Bu oyun dünyanın ilk sesli muhabbet edilebilen masa oyunudur. 2020 yılında hem pazarı anlamak için hem de başka projelerimiz üzerinde çalıştık. 2021 yılının başında da 101 Muhabbet’i yayınladık. Aynı zamanda bizim ülkemizde ve bu bölgede pek oynanmayan Rumikub oyununu Amerika’da yayımladık. Bil Kazan Oyna’yı hazırladık.” Açıklamalarıyla şimdiye kadar Manc Games’in imza attığı projelerden bahsetti.


Yaptık ve yapıyoruz

Şimdiye kadar 3 milyondan fazla indirme aldıklarını belirten Aydın, “Dolayısıyla Manc Games hali hazırda 3 tane yayında oyunu olan, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bir oyun daha yayınlayacak olan 2022 yılın sonuna kadar 4 tane daha oyun yayınlayacak olan 2023 yılında planlamak üzerine geliştirmelerin devam ettiği 4 oyunu daha olan, çalışan, yaşayan, gelir üreten bir oyun şirketidir. Hali hazırda Manc Games’in oyunları 3 milyonun üzerinde indirildi. Günlük yaklaşık 200 binin üzerinde aktif kullanıcısı toplamda ise 1 milyondan fazla aktif oyuncusu var. Dolayısıyla bize benzer şirketlerle bizi kıyaslarken, “yapacağız, edeceğiz” değil de “biz yaptık, yapıyoruz”u hep konuşuyoruz. Manc Games’in emsali olan şirketler şu anda Türkiye pazarında özellikle de blockchain tarafında çok olmayan şirketler. Buna bağlı olarak Manc Games’i anlamak ve tanımak isteyen yatırımcılara benim tavsiyem; şimdiye kadar yayımladığımız oyunları gözden geçirsinler hem de bu ekibin daha önce yapıp başardığı şeyleri araştırsınlar.” dedi.

İkinci soru olarak Talha Keleş, CEO Aydın’a; “Mancium yatırımcıya ne vaat ediyor ve Mancium’ı kısaca yatırımcıya anlatmak gerekirse nasıl anlatabiliriz?” sorusunu yöneltiyor.

Blockchain hayatımızda önemli bir yer tutacak

Halit Emre Aydın, kendisinin Mancium’u yalnızca token olarak değil bir blockchain projesi olarak adlandırdığını ifade ediyor. 2014’ten beri blockchain teknolojisi üzerine çalıştıklarını ve bu teknolojiyle beraber Meta ile Web 3.0’ın ilerleyen zamanlarda günlük hayatta çok yer kaplayacağını belirten Aydın, Mancium projesini gerçekleştirirken edindikleri motivasyonu şu şekilde sıralıyor:

- Play to earn özelliğinin hem yayınlanmış olduğumuz oyunlara hem de yayınlamayı planladığımız oyunlara çok kolay adapte edebileceğimizi gördük.

- Oyunlarımız içerisinde ciddi bir oyun içi satın alma potansiyeli ve hali hazırda gerçekleşen işlemleri var. Bunun kendi kripto varlığımız ve blockchain teknolojisiyle gerçekleştirilmesinin ciddi bir katma değer üreteceğini düşündük.

- Öte yandan ekosistemden zaten böyle bir talep vardı.

Bu şekilde Mancium’un doğuşunda bulunan birden fazla motivasyonu özetleyen Aydın, “Manc’a yatırımcı olmak isteyen ekosistemde yer alan insanlara bu imkanı vermek istedik. Mancium’un diğer tokenlerden farkı ise, Manc Games her gün büyüyen, her gün indime sayısı artan, her gün oyun içi satın alması artan bir teknoloji şirketi. Öte yandan mobil oyun şrketlerinin ürettiği katma değerle birlikte Manc, başarılı yürüyüşünü devam ettirdiği sürece Mancium doğal olarak bir değer kazanacak.” şeklinde konuştu.

Mancium token birçok alanda kullanılacak

İkinci olarak da Aydın, Mancium’un Manc Games oyunlarında oyun içi satın alımlarda kullanılmasını istediklerini ve bu çalışmaların yazılım safhalarının sonlandığını belirtiyor. Nisan ayı sonu veya Mayıs ayı başı tarihlerinde Mancium Market’in devreye alınacağını ifade eden CEO Halit Emre Aydın, oyun içinde yapılan satın alımların Mancium Market’te kullanılabileceğini aynı zamanda oyun içerisinde sunulmayan bazı özelliklerin de yalnızca Mancium’a özel sunulacağını aktarıyor.

Aydın, “Oyun içerisindeki özelliklerin daha avantajlı bir şekilde elde edilmesi Mancium vasıtasıyla gerçekleştirilebilecek. Mancium, ayakları yere basan ve bir rezerv ifade eden token. Yani bize yatırım yapan yatırımcılar, hali hazırda büyüyen, yürüyen, ekosistem içerisinde varlık ifade eden bir şirketin parçası olacak. Doğal olarak Mancium’un bir parçası olan yatırımcılar hem ekosistemin hem de Mancium’un değer kazanmasına katkı sağlayacak. Aynı zamanda Mancium diğer tokenlere kıyasla daha çok kullanım alanı içerdiği için kendi içerisinde de talep arz dengesinde değer kazanıyor olacak.” ifadelerini kullandı.

15 Nisan’dan itibaren kullanılabilecek

CEO Halit Emre Aydın’a yöneltilen bir diğer soru ise; Mancium tokenın diğer ön satışlardaki fiyatı ile Bitci’deki fiyatı arasındaki farkın sebebi oldu. Aydın, ilk 3 ön satışın da kendi içerisinde fiyat farklılıkları olduğunu anımsatarak, “Fiyat farklılıklarının temel sebebi tokenlerin kilitli durması ve serbest kalma sürelerindeki farklılık. Dolayısıyla yalnızca fiyat farklılıklarını konuşursak doğru yere gitmeyiz. Bitci’den 14 lira ile Mancium alan kişiler 15 Nisan’dan itibaren diledikleri gibi ticaret veya alışveriş yapabilecekler.” açıklamalarında bulundu.


Tüm gelirler projelere aktarılacak

CEO Aydın, satışlardan elde edilen gelirin hangi kısma harcanacağına ilişkin gelen soruya da, “Şimdiye kadar yapılan satışlardan elde edilen gelirin hiçbir kısmı, bizde kalmayacak. Tamamı Mancium ve Manc Games projelerinde kullanılacak.” şeklinde yanıt verdi.

Yakında uluslararası 3 borsada daha listelenecek olan Mancium tokenin hacim büyüklüğü olarak bakıldığında bu borsaların nasıl sıralandığı sorusuna ise Halit Emre Aydın, “Anlaşmasını imzaladığımız borsalardan biri, CoinMarketCap’te ilk 100’de olan biri ilk 70’de olan biri de ilk 50’de olan bir borsa. Ayrıca yerli bir borsayla daha anlaşma imzalamış olsak da bu borsanın bazı istekleri doğrultusunda anlaşmayı bozmak durumunda kaldık. Fakat muhtemelen Nisan ayı içerisinde bir yerli borsada daha yer alacağız. Şu anda süreç devam ediyor.” dedi.

Şirket değeri 12 milyon dolardan fazla

Manc Games şirketinin güncel değerinin ne kadar olduğuna da değinen CEO Aydın, 2022 yılının başında bu değerlemenin yaklaşık olarak 12 milyon dolar olduğunu ancak sene başından itibaren şirketin oyunlarının yüzde 20 oranında daha fazla indirildiğini ve oyun içi satın almaların da yüzde 30-32 dolaylarında arttığını bu sebeple güncel değerin 12 milyon dolardan daha fazla olduğunu belirtti.

Aydın, son olarak arz sonrası geri alım olacak mı sorusuna yanıt verdi ve, “Bitci’nin böyle bir politikası varmış ancak biz Bitci ile bu konuda bir protokol yapmadık. Bu nedenle geri alım hususu söz konusu değil.” değerlendirmelerinde bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr