10.10.2024-14:16 (Son Güncelleme:10.10.2024-14:16)

Malatya'da Yeni Eğitim Yuvası Açıldı

Malatya'da hayırseverin katkısıyla inşa edilen 24 derslikli okul törenle açıldı.

Malatya'da Eğitim İçin Yeni Bir Adım

Malatya'nın Battalgazi Mahallesi'nde, hayırsever Fatma Demirbilek'in destekleriyle inşa edilen Hatice İbrahim Özoğlu İlkokulu'nun açılış töreni düzenlendi. 24 derslikten oluşan okul, eğitim alanında önemli bir katkı sağlıyor.

Vali Yavuz'dan Eğitim Vurgusu

Açılış töreninde konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, eğitimin ulusların bağımsızlığı ve refahı için kritik bir alan olduğunu ifade etti. 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen şehirde yeniden inşa çalışmaları sürdürdüklerini belirten Yavuz, böyle projelerin önemini vurguladı.

Hayırseverin Cömertliği Takdir Edildi

Yavuz, "Hayırseverimizi tebrik ediyorum. Yurt dışında yaşayıp, kazandığı değerleri ülkesine geri kazandırabilen bu hanımefendiye alkışlarınızı esirgemeyin" diye konuştu.

Eğitim Müdürü'nden Proje Hakkında Bilgi

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, kasım ayı sonuna kadar 52 okulun açılacağını belirtti. Demirbilek'in katkılarıyla inşa edilen mevcut okulda kütüphane, çok amaçlı salon, fen laboratuvarı, yemekhanesi ve kantin bulunuyor.

Belediye Başkanı'ndan Eğitime Destek

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ise bu tür projelerin eğitimdeki önemine dikkat çekerek, Demirbilek'e teşekkür etti.

Hayırseverin Duygusal İfadeleri

Fatma Demirbilek, çocukluğundan beri ebeveynleri adına okul yaptırma hayali kurduğunu belirterek, "Bana bu fırsatı verdiği için Allah’a şükrediyorum. İnşallah hayırlı evlatlar yetişir" dedi.

Açılışın ardından Vali Yavuz, Fatma Demirbilek ve diğer katılımcılar birlikte okulda incelemelerde bulundular.

Malatya'da hayırsever Fatma Demirbilek'in (sağ 2) katkısıyla yapılan 24 derslikli Hatice İbrahim Özoğlu İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Vali Seddar Yavuz (sağ 3) da katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr