Adını İspanya’dan alan nefis muzlu malaga pasta. Bu lezzet sizlere pastanedeki pastaları aratmayacak.
KEKİ İÇİN MALZEMELER
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-Yarım su bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2,5 yemek kaşığı kakao
-1,5 su bardağı un
-2 kaşık nişasta
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
KREMASI İÇİN MALZEMELER
-700 ml süt
-1,5 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı şeker
-1 yumurta sarısı
-1 kaşık tereyağ
-1 poşet krem şanti
-12 adet muz
-1 çay bardağı ıslatmak için süt
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
1 kutlu krema (200 ml)
150 gram bitter çikolata
SÜSLEMEK İÇİN:
-Fıstık veya fındık kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
Kek için önce yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. >Süt , sıvı yağı ekleyip karıştıralım ardından un,kakao nişasta ve kabartma tozunu eleyip kek karışımına ekliyoruz ve düşük ayarda çok az karıştırıyoruz. Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama döküp 170 derece alt üst ayarda 20 dk pişiriyoruz kürdan testi yapmadan çıkarmayın.
Kek pişerken kremayı hazırlayalım. >Tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup devamlı karıştırarak pişiriyoruz.Koyulaşınca ocağın altı kapatılır bir kaşık tereyağ ekleyip karıştıralım üzerini kapatıp biraz ılımaya bırakalım. Kek soğuduktan sonra bir çay bardağı soğuk süt ile ıslatalım. Kremaya bir poşet krem şanti ekleyip mikserle 3-4 dakika yüksek devirde çırpalım. Kekin üzerine kremayı düzgün bir şekilde yayalım muzları videoda olduğu gibi dizelim.
Sosu için kremayı ısıtıyoruz kaynatmayın ocaktan alıp içine çikolatayı ekleyip karıştıra karıştıra eritiyoruz 5 dakika bekletip. >çikolata sosu muzların üzerinden gezdiriyoruz. En son çikolata eritip süslüyoruz. 2-3 saat dolapta dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun