11.10.2024-09:09 (Son Güncelleme:11.10.2024-09:10)

Mahtumkulu Firaki Forumu Aşkabat'ta Başladı

Aşkabat'ta düzenlenen forumda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yer aldı.

Türkmenistan'da Uluslararası Forum Gerçekleşti

Aşkabat - Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan şair Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum yılı dolayısıyla "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu" düzenlendi.

Resmi Karşılama Töreni

Foruma katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi karşılama törenine katıldı. Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov, katılımcı ülke liderleri ve parlamento başkanlarını tek tek karşıladı ve hatıra fotoğrafları çekildi.

Zirve Oturumları Başladı

Karşılama anticsinin ardından, ülkelerin heyet başkanları, zirve oturumlarına katılmak üzere konferans merkezine geçiş yaptı. Türkiye, Rusya, İran, Özbekistan, Pakistan, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan gibi ülkelerin temsilcileri foruma yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca, Tataristan Özerk Cumhuriyeti, UNESCO, TÜRKSOY ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) gibi uluslararası kuruluşlar da etkinlikte yer aldı.

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, büyük Türk şairi Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum günü vesilesiyle düzenlenen "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu" TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı resmi karşılama töreniyle başladı. Türkmenistan’ın ev sahipliğindeki foruma, Türkiye, Rusya, İran, Özbekistan, Pakistan, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan’ın yanı sıra, Tataristan Özerk Cumhuriyeti, UNESCO, TÜRKSOY, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ve bazı uluslararası kuruluşların temsilcileri katılıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr