MAHLEPLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1/2 su bardağı süt (125 gr)
- 1/2 küçük paket tereyağı (125 gr)
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı (125 gr)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 adetyumurta sarısı
- 2,5 su bardağı beyaz un
MAHLEPLİ KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Unu elemeden kullanmayın. Margarin, çok önceden dolaptan çıkarılıp iyice yumuşayacak kadar oda sıcaklığına gelmiş olmalıdır.
MAHLEPLİ KURABİYE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Eğer kurabiyelerinizi lokmalık yani daha ufak şekillendirdiyseniz, pişme süreleri düşecektir. Aynı şekilde büyük şekillendirdiyseniz daha uzun sürecektir.
MAHLEPLİ KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Öncelikle 3 bardak un eleyin, 1 bardak kadarını kenara ayırın. 2 bardak elenmiş undan bir havuz yapın ve yumurta sarıları dışında kalan bütün malzemeleri komple bu havuzun ortasına dökün. Havuzun iç kısmından ortaya ala ala hamuru oluşturmaya başlayın.
Un bittiğinde hamurunuz hala cıvıksa elediğiniz undan yavaş yavaş ekleyerek toparlamaya çalışın. Hamurunuz elinize yapışmayacak ama yağlı ve nemli görüntüsünü de kaybetmeyecek kadar unlu olmalı. Hamurunuz olması gereken kıvama geldikten sonra, istediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarılarını sürün ve istediğiniz tohumla (ay çekirdeği, susam, çörekotu, haşhaş), cornflakesle veya kuruyemişle süsleyin. Önceden ısınmış 170 derecedeki fırınınızda 16 dakika kadar pişirin.