Özellikle hamur işi ile yapılan tatlıları sevenlerin hoşuna gidebilecek bir tatlı olan mafiş tatlısı için malzemeleri ve hazırlanış aşamalarını sizin için derledik.
MAFİŞ TATLISI
Malzemeler:
Hamuru için;
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
-2 su bardağı toz şeker
-1 buçuk su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
-Sıvı yağ
Mafiş tatlısı nasıl yapılır?
-Önce şerbeti için, su ve toz şeker tencereye konulup, şeker eriyene dek karıştırılır.
-Ardındna ocağın üzerinde kaynaması için bırakılır.
-Şerbet kaynamaya başladığında, içerisine limon suyu eklenir ve kısık ateşte 10 dakika boyunca daha kaynatılır.
-Yaptığınız şerbet ocaktan indirilip, soğuması için beklenir.
-Tatlı hamurunu yapmak için, un dışındaki malzemeler derin bir kase içerisinde karıştırılır.
-Üzerine azar azar un katılarak, iyice yoğrulur ve ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam elde edilir.
-Yoğrulan hamur, hafif unlu düz bir zemin üstüne alınır.
-Hamurun üstü hafif unlanıp, merdane ya da oklava ile çok kalın olmayacak biçimde açılır.
-Açılan hamur hamur kesme ruleti ile orta büyüklükte kare kare kesilir.
-Kesilen hamurların tam ortasından tutulup sıkıştırılır ve fiyonk biçimi verilir.
-Şekilli hamurlar, kızgın yağ içinde, arkalı önlü kızartılır.
-Kızarınca çıkartılan tatlı hemen soğuk şerbet içerisine koyulur ve şerbet içinde bir iki kez çevrilip, servis tabağına konur.
-Ceviz veya fındık kırığı ile süslenip servis edilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.