30.07.2019-11:20 (Son Güncelleme:30.07.2019-11:10)

Mafiş Tatlısı Nasıl Yapılır? Tadı Damağınızda Kalacak Mafiş Tatlısı Tarifi

Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de popüler şerbetli bir tatlı olan Mafiş tatlısı nasıl yapılır? Kızartılarak hazırlanan mafiş tatlısı rumeli kökenli bir tatlı olarak bilinir. İşte damak çatlatan mafiş tatlısı tarifi...

Özellikle hamur işi ile yapılan tatlıları sevenlerin hoşuna gidebilecek bir tatlı olan mafiş tatlısı için malzemeleri ve hazırlanış aşamalarını sizin için derledik.

MAFİŞ TATLISI

Malzemeler:

Hamuru için;

-1 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1 buçuk su bardağı un

Şerbeti için;

-2 su bardağı toz şeker
-1 buçuk su bardağı su
-4-5 damla limon suyu

Kızartmak için;

-Sıvı yağ

Mafiş tatlısı nasıl yapılır?

-Önce şerbeti için, su ve toz şeker tencereye konulup, şeker eriyene dek karıştırılır.
-Ardındna ocağın üzerinde kaynaması için bırakılır.
-Şerbet kaynamaya başladığında, içerisine limon suyu eklenir ve kısık ateşte 10 dakika boyunca daha kaynatılır.
-Yaptığınız şerbet ocaktan indirilip, soğuması için beklenir.
-Tatlı hamurunu yapmak için, un dışındaki malzemeler derin bir kase içerisinde karıştırılır.
-Üzerine azar azar un katılarak, iyice yoğrulur ve ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam elde edilir.
-Yoğrulan hamur, hafif unlu düz bir zemin üstüne alınır.
-Hamurun üstü hafif unlanıp, merdane ya da oklava ile çok kalın olmayacak biçimde açılır.
-Açılan hamur hamur kesme ruleti ile orta büyüklükte kare kare kesilir.
-Kesilen hamurların tam ortasından tutulup sıkıştırılır ve fiyonk biçimi verilir.
-Şekilli hamurlar, kızgın yağ içinde, arkalı önlü kızartılır.
-Kızarınca çıkartılan tatlı hemen soğuk şerbet içerisine koyulur ve şerbet içinde bir iki kez çevrilip, servis tabağına konur.
-Ceviz veya fındık kırığı ile süslenip servis edilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr