02.04.2021-12:08 (Son Güncelleme:02.04.2021-12:13)

Macron’un Hedefinde Bu Sefer İngiltere Var

Macron salgın hızının artmasının sebebi olarak İngiltere'yi gösterdi. Macron, İngiltere’nin Kent bölgesinde çıkan varyantın ülkesine zarar verdiği gerekçesiyle Londra yönetimini suçladı.

Mutasyonlu virüsün Avrupa'da hızla yayıldığını, mutasyonlu türlerin çok daha ölümcül olduğunu dile getirmiş üçüncü dalga için yeni tedbirler almak zorunda olduklarını dile getirmiş ve tedbirleri uygulamaya başlamıştı.

MUTASYONLU VİRÜS İKİ ÜLKEYİ GERDİ

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Macron, İngiltere’nin Kent bölgesinde çıkan varyantın ülkesine zarar verdiği gerekçesiyle Londra yönetimini suçladı. Emmanuel Macron, 'tehlikeli' olarak belirttiği virüs varyantının tüm ülkeye yayıldığını bildirdi.


'İNGİLİZ KOMŞULARIMIZDA TESPİT EDİLDİ'

Cumhurbaşkanı, 'son haftalarda farklı bir durumla karşı karşıyayız. Bir tarafta bizi bu salgından kurtaracak aşılar yayılırken diğer tarafta yeni varyantlar ortaya çıkıyor.' İfadelerini kullandı. İngiliz yayın kuruluşu Daily Express'in haberine göre, Mutasyonlu virüsle için yaptığı açıklamada 'Varyant, geçen yılın sonunda ilk kez İngiliz komşularımıza tespit edildi. Bir bakıma, salgının içinde yeni bir salgın oluşturdu ki bu geçtiğimiz dönemlerden daha büyük' şeklinde sürdürdü.

'SADECE BULAŞICI DEĞİL, AYNI ZAMANDA ÖLDÜRÜCÜ'

İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonlu virüsün daha tehlikeli olduğunu belirten Emmanuel Macron, 'Bu yüzden virüs sadece daha bulaşıcı değil, aynı zamanda öldürücü de olabilir.' diye konuştu. Macron, söz konusu virüs nedeniyle daha kötü bir duruma düştükleri imasında bulunarak, yoğun bakım servislerinin artık sadece sağlıklı insanlarla ilgilenmek zorunda kaldığını dile getirdi


YOĞUN BAKIMDA OLAN HASTALARIN YÜZDE 44'Ü 65 YAŞIN ALTINDA

Fransa'daki yoğun bakım servisleriyle ilgili bilgi veren Macron, 'Bugün yoğun bakımda olan hastaların yüzde 44'ü 65 yaşın altında.' dedi. İlk olarak İngiltere’de ortaya çıkan virüsün sadece bulaşıcı değil aynı zamanda daha öldürücü olduğunu sözlerine eklerken virüs sebebi ile hastanede yatanların yüzde 44’ün 65 yaşın altında olduğuna da dikkat çekti.

'VAKALAR YÜZDE 55 ARTTI, YENİ TEDBİRLER DEVREDE'

Fransa yönetimi, son dönemde bulaşın yüzde 55 oranında artması nedeniyle yeni tedbirleri devreye aldı. Bu kapsamda yeni yasaklar getirerek park ve açık alanlarda toplu oturmayı da yasakladı. Fransa’da insanlar sadece evlerinin 10 kilometre civarında yürüyüş yapabiliyor. Gelecek hafta ise şehirlerarası seyahate yasak getirilecek.

Fransız hükümeti insanları evden çalışmaya teşvik etmeye de devam ediyor. 5 Nisandan itibaren üniversite hariç tüm eğitim kurumları yüz yüze eğitime 3 hafta ara verecek.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr