04.10.2024-22:53 (Son Güncelleme:04.10.2024-22:53)

Macaristan Bakanı Szijjarto'dan Batı Balkanlar'a Destek Mesajı

Szijjarto, Batı Balkanların Avrupa Birliği için kritik olduğunu ve üyelik sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Macaristan Dışişleri Bakanı'ndan Önemli Açıklamalar

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Batı Balkanlar'ın Avrupa Birliği (AB) için taşıdığı öneme dikkat çekti. Ayrıca, bölge ülkelerinin AB üyelik süreçlerinin uzatılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Bölgedeki Barış ve İstikrar Kritik

Szijjarto, Bosna Hersek'in Banjaluka kentinde Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Doğu sınırlarımızda yeterince sorun yaşıyoruz. Bu bölgede benzer sıkıntıların olmasını istemeyiz," şeklinde konuştu.

AB Üyelik Süreci Üzerine Değerlendirmeler

Szijjarto, Batı Balkanların AB'ye katılımlarının önemini belirtirken, "Bu bölgeden gelecek dinamizm ve yeni enerjiye ihtiyacımız var. Bu süreçte ortalama 14 yıldır bekleyen ülkelerin durumunu uygun bulmuyoruz," ifadesinde bulundu. Bakan, AB'nin genişleme politikasındaki bu tür olumsuz gelişmelere karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Dodik'ten Destek

Başkan Dodik, Bosna Hersek'in AB üyelik yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Szijjarto, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp Üyesi Zeljka Cvijanovic ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto (solda) Bosna Hersek'in Banjaluka kentinde ülkenin iki entitesinden biri Sırp Cumhuriyeti (RS) Başkanı Milorad Dodik (sağda) ile basın toplantısı düzenledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr