05.10.2024-19:02 (Son Güncelleme:05.10.2024-19:02)

M. Uğur Derman'dan 'Kalem Güzeli' Eseri Tanıtımı

M. Uğur Derman'ın hazırladığı 'Kalem Güzeli' kitabı, hüsnühat sanatı meraklılarıyla buluştu.

M. Uğur Derman'ın 'Kalem Güzeli' Eseri Tanıtıldı

Ünlü hattat Mahmud Bedreddin Yazır'ın hüsnühat sanatına dair eseri olan "Kalem Güzeli", Ketebe Yayınları tarafından yayımlandı. Eserin tanıtım etkinliği, M. Uğur Derman'ın hazırlığıyla Taksim Camii Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, hüsnühat sanatına ilgi duyan bir çok kişi katıldı.

Derman'ın Açıklamaları

M. Uğur Derman, etkinlikte yaptığı konuşmada eserin detaylarına ve yayım sürecine dair merak edilen soruları yanıtladı. "Mahmud Yazır, döneminin önemli hattatlarından dersler aldı, ancak yaşlılık döneminde eser verme çabası içerisine girdi. Şu an elimizde bulunan bu eser, hayatının son döneminde kaleme aldığı ancak neşredemediği bir kaynak." dedi.

Derman, Yazır'ın Hayatı ve Eserin Önemi

Derman, Mahmud Yazır'ın 1895-1952 yılları arasında yaşamış bir din alimi ve çok değerli bir hattat olduğunu belirtti. "Hayatının sonuna kadar eseriyle uğraşan Yazır, toplamda 3,5 cilt hazırlamış ancak tamamlayamadan vefat etti. Eser, uzun süre gözden uzak kalmasına rağmen şimdi ikinci baskısıyla okuyucuyla buluştu." diye ekledi.

Kalem Güzeli Hakkında Bilgiler

"Kalem Güzeli", dünya ve İslam medeniyetinin yazı sanatlarına dair geniş bilgileri okura sunan üç ciltten oluşan bir eserdir. Uzman bir ekip tarafından hazırlanan eser, yayıncılık sürecinde İbrahim Şengül'ün proje koordinatörlüğünde M. Uğur Derman'ın titiz çalışmalarla ortaya konmuştur. Geçmişte yayınlanmamış birçok bölümün eklendiği yeni edisyon, hüsnühat ve kaligrafi meraklıları için önemli bir rehber niteliği taşımaktadır.

Günümüzdeki Yeri

Yarım asrı aşkın süredir ilgiyle aranan "Kalem Güzeli", yeni baskısıyla birlikte İslam sanatları, yazı estetiği ve kaligrafi alanında araştırmacılar için değerli bir kaynak olma görevini üstleniyor. Eserde, yazının tarihsel gelişimi ile ilgili bilgi, yazı aletleri ve estetiği gibi konular da kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.

Hattat Mahmud Bedreddin Yazır'ın hüsnühat sanatına dair kaleme aldığı ve Ketebe Yayınları tarafından yayınlanan "Kalem Güzeli" eserinin tanıtımı yapıldı. Hattat M. Uğur Derman'ın (sağda) yayına hazırladığı eserin Taksim Camii Kültür Merkezi'ndeki tanıtım etkinliği Mahmut Sami Kanbaş (solda) moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr