23.09.2024-11:38 (Son Güncelleme:23.09.2024-11:46)

Lübnan'ın Güneyinde Gerilim Tırmanıyor: İsrail'den Yıkım Tehdidi

İsrail ordusu, Gazze'den sonra Lübnan'ın güneyinde de saldırılarını artırarak yeni bir cephe açtı.

Lübnan'ın güneyine yönelik baskılarını sürdüren İsrail, bölgede yaşayan sivilleri, Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen evleri boşaltmaları için tehdit etti. İşgalci güç, sivillere yönelik yıkım tehdidiyle gerilimi daha da yükseltti.

Hizbullah'a Ait Binalar İddiası

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı görüntülü açıklamada, Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyindeki birçok ev ve binada silah gizlediğini öne sürdü. Adraee, bu yapıları hedef alacaklarını ve sivillerin bu binalardan uzak durmalarını istedi. Sözcü, sivil halka yönelik bu çağrıyı, sözde "güvenlik" amacıyla yaptıklarını belirterek İsrail'in bu yapıları yıkma tehdidinde bulundu.

Gece Boyu Hava Saldırıları

İsrail savaş uçakları, gece boyunca Lübnan'ın güneyi ve doğusunda birçok bölgeye hava saldırısı düzenledi. İsrail’in Beyrut’a yönelik saldırılarında ise ağır can kayıpları yaşandı. 20 Eylül'de düzenlenen bir hava saldırısında, Beyrut'un güneyinde 45 sivil hayatını kaybetmişti; bunların 7'si kadın ve 3'ü çocuktu.

Hizbullah'ın Kayıpları

İsrail'in saldırıları sonucu Hizbullah, 15 mensubunun, aralarında üst düzey askeri komutan İbrahim Akil’in de bulunduğu üyelerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Artan Gerilim ve Can Kayıpları

Lübnan’da 17-18 Eylül tarihlerinde başlayan çatışmalarda, Beyrut saldırıları ve çağrı cihazlarının patlatılması gibi olaylar sonucunda 84 kişi yaşamını yitirdi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana şiddetlenen çatışmalar zaman zaman yoğunlaşarak devam ediyor.

cerenpeksen@haber365.com