10.10.2024-11:56 (Son Güncelleme:10.10.2024-12:35)

Lübnan'dan Türk Gemileriyle Tahliye

Türk Deniz Kuvvetleri, Lübnan'daki sivilleri tahliye etmek için iki amfibi gemi ile Beyrut'tan ayrıldı.

Lübnan'dan Tahliyeler Başladı

İsrail'in devam eden bombardımanları nedeniyle Lübnan'dan tahliye edilen sivilleri taşıyan Türk gemileri, Beyrut Limanı'ndan yola çıktı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca yürütülen bu operasyonda, TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar amfibi gemileri Türk vatandaşlarının yanı sıra, diğer ülke vatandaşlarını da taşıyor.

İnsani Yardım ve Tahliye Operasyonu

Koordinasyon ve Uygulama

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın koordinasyonu ile düzenlenen operasyon, önceki gün Lübnan'a insani yardım ulaştıran gemilerin, yüklerini boşalttıktan sonra sivilleri almak için işlemlerine başladı. Gemiye binen siviller, güvenlik prosedürleri kapsamında aramalardan geçirildi.

Amfibi gemilere alınanlar arasında çoğunluğu Türk olan siviller ile talepte bulunan diğer ulusların vatandaşları da yer alıyor. Gemiler, 2 firkateyn ve 2 karakol gemisi eşliğinde Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Önceki Yardımların Devamı

Bu operasyon, Türkiye'nin Lübnan'a yaptığı insani yardım çerçevesinde gerçekleştirildi. Gemi, AFAD'ın aracılığıyla 300 ton insani yardım malzemesi taşıyarak Mersin Limanı'ndan kalkmış ve Beyrut Limanı'na ulaşmıştı. Bu süreçte, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi ve Lübnan’ın yetkili isimleri, gemilerin varışında karşılamada bulundu.

Sivillerin tahliye sürecinin tamamlanmasının ardından, Lübnan'daki ilk askeri tahliye girişimi başarıyla gerçekleştirildi.

İsrail'in saldırılarının sürdüğü Lübnan’dan çoğunluğu Türk vatandaşı olan sivilleri tahliye eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, Türkiye'ye dönüşe geçti. Tahliye kapsamında çoğunluğu Türk vatandaşı olan siviller TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar'a bomba imha ve narkotik eğitimli köpeklerin de yer aldığı arama noktasından geçirilerek alındı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr