Farklı tatlara açık olanlara ve yeni şeyler denemek isteyenlere dünya mutfağından Lübnan’la özdeşleşmiş pita tarifini hazırladık.
MALZEMELER
15 gr instant maya (2 yemek kaşığı kadar)
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su (gerekirse biraz daha ilave edebilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Süt
NASIL YAPILIR ?
Un, maya, şeker ve tuzu bir kasede karıştırın. Yavaş yavaş suyu katarak güzelce yoğurun. Hamuru 6-8 parçaya bölün. Fazla inceltmeden merdaneyle ufak yuvarlak biçiminde açın. Yağlı kağıt dizilmiş fırın tepsisine serin.
Bezelerin üstünü bir bezle kapatın ve 30 dakika dinlendirin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabaran hamurların üstüne fırçayla süt sürün ve fırına koyun. Altın rengini alınca fırından alın. Servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.