Evde bulunan malzemeler ve hazır yufka ile birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz kolay bir gözleme tarifini sizler için derledik. Bu pratik börek sofralarınızın favorisi olacak. Lor peynirinin yanı sıra kıymalı, patatesli ve ıspanaklı olarak da deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
- 1/2 s>u bardağı süt
- 250 gr lor peyniri
- Yarım bağ maydanoz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
- Yufkayı ikiye katlayıp kenarlarını düzleştirerek kesin. Katladığınız yufkayı açın ve kestiğiniz parçaları orta kısma düzgünce yerleştirin.
- Ayçiçek yağını ve sütü bir kapta karıştırın. Ardından serdiğiniz yufka parçalarının üzerine fırçayla sürün.
- Lor peyniri, maydanoz ve pul biberi derin bir kapta homojen bir biçimde karıştırın.
- Sosu sürdüğünüz yufka parçalarının üzerine hazırladığınız iç harcın 1/3' ünü koyup yayın ve yufkanın yan taraflarını ortaya doğru katlayın.
- Üzerine tekrar sütlü iç harçtan sürün ve dikey kısımları da ortaya doğru katlayın.
- Tereyağını geniş bir tavada eritin ve hazırladığınız gözlemeyi tavaya alın.
- Her iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin ve dilimleyerek sıcak olarak servis edin.