31.01.2019-17:32 (Son Güncelleme:31.01.2019-17:29)

Lor Dolmasının Tarifi

Erzurum yöresine ait olan lor dolmasını daha önce duydunuz mu? Eğer duymadıysanız, denemeye ne dersiniz. İşte müthiş lezzetli lor dolmasının tarifi...

Erzurum yöresine ait olan lor dolmasını daha önce duydunuz mu? Eğer duymadıysanız, denemeye ne dersiniz. İşte müthiş lezzetli lor dolmasının tarifi...

Gerekli malzemeler:

İç harcı için;

-200 gr lor peyniri

-1 su bardağı pilavlık bulgur

-50 gr kaymak tuz pazı yaprağı sarmak için

Üzeri için;

-Tereyağ

-Yoğurt

-Sarımsak

Yapılışı:

-Bulguru iki su bardağı su ile pilav yapar gibi pişirin. Piştikten sonra ılımaya bırakın.

-Sonra lor peyniri ve kaymağı, tuz arzuya göre ekleyin.

-İyice homojen olacak şekilde karıştırın bunu pazıların yaprak kısımlarını alıp sıcak suda az bekleterek çıkarın.

-Batma yapar gibi bu iç harçtan koyup sarın. Fırın tepkisine dizin 15 dakika pişirin.

-Son olarak tereyağı kızdırın üzerine dökün.

-Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp yüzerine gezdirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.



Haber365
bilgi@haber365.com.tr